Petrom construieste o centrala in Romania

Marti, 19 Iunie 2007, ora 11:04
1015 citiri

DER STANDARD (Austria), 19 iunie 2007 - Compania Petrom, parte a concernului OMV, intentioneaza sa construiasca langa rafinaria de la Petrobrazi o centrala pe baza de gaze, avand o capacitate de 860 de megawati. Costurile centralei sunt estimate la 500 milioane de euro.

Noua centrala, aflata la 60 de kilometri la nord de Bucuresti va fi alimentata de o conducta de gaze apartinand Transgaz, intreprindere care face parte si din proiectul Nabucco. Constructia centralei va incepe in 2008.

Piata energetica se afla in fata unei mari schimbari structurale, mai ales in acele tari, in care capacitatile invechite sunt inlocuite de tehnici noi, mai curate, care functioneaza cu mai putin carbune, a precizat Werner Schinhan din partea Petrom, adaugand: «Din acest punct de vedere, intrarea pe piata energetica constituie o oportunitate exceptionala pentru Petrom, care este unul din marii producatori de gaz din Romania».

O cincime a curentului produs de noua centrala urmeaza sa acopere necesarul prorpiu al rafinariilor Petrom, iar restul va fi incorporat in reteaua electrica nationala.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)