Petrom cere viitorului Guvern ajutor pentru majorarea de capital a companiei

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 16:30
1541 citiri
Petrom cere viitorului Guvern ajutor pentru majorarea de capital a companiei

Directorul general executiv al producatorului de titei si gaze Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat joi ca va purta discutii cu reprezentantii viitorului Guvern pentru a-i convige sa participe la o posibila majorare a capitalului companiei, in vederea derularii investitiilor, relateaza NewsIn.

"Sper ca viitorul Guvern va lua in calcul paticiparea la o majorare a capitalului Petrom.

Majorarea capitalului va fi facuta pentru investitii", a declarat Mariana Gheorghe.

Pe langa majorarea de capital, Petrom are in vedere si alte solutii pentru atragerea de fonduri, anume piata financiar-bancara si alinierea pretului gazelor din productia interna la cel de import.

"De trei ani si jumatate purtam discutii pe baza liberalizarii pretului gazelor.

Liberalizarea pretului gazelor naturale trebuie sa se intample, este o cerinta europeana", a mentionat CEO-ul Petrom.

De asemenea, Mariana Gheorghe considera ca prin participara la majorarea de capital, Guvernul si-ar creste profitabilitatea, "pentru ca astfel vor aparea noi investitii in economia romaneasca, iar o investitie duce si la cresterea profitabilitatii companiei, astfel ca vom plati mai multe taxe".

Compania Petrom arata printr-un comunicat emis miercuri ca "progresele de pana acum au fost sustinute din fluxul de numerar generat de activitatile Petrom si prin majorarea de capital de la momentul privatizarii.

Pentru a mentine aceasta pozitie solida si pentru a continua investitiile necesare, asigurand in acelasi timp o situatie financiara echilibrata, compania nu exclude in viitor posibilitatea unei majorari de capital sau alte optiuni de finantare", se mai arata in comunicat.

Altfel, investitiile Petrom in 2010 se vor ridica la aproximativ un miliard de euro, din care cea mai mare parte va fi alocata pentru explorare si productie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#petrom, # guvern, # majorare, # de, # capital , #stiri Petrom