Petrom Aviation vrea capital social cu 38% mai mare

Sambata, 28 Martie 2009, ora 10:09
1425 citiri
Petrom Aviation vrea capital social cu 38% mai mare

Distribuitorul de combustibili Petrom Aviation Otopeni (ROFU) vrea sa-si majoreze capitalul social cu 7 milioane lei, prin aport in numerar, pana la 25,5 milioane lei, pentru realizarea de investitii, potrivit unui comunicat transmis vineri pietei Rasdaq.

Pentru majorarea capitalului ar putea fi emise 69,8 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, la un pret de subscriere egal cu valoarea nominala.

De asemenea, Petrom Aviation intentioneaza sa cumpere majoritatea partilor sociale ale Aviation Petroleum SRL, reprezentand 95% din capitalul firmei.

Petrom Aviation Otopeni a obtinut anul trecut un profit de 1,43 milioane lei (387.500 euro), dupa pierderile din 2007, pe fondul cresterii afacerilor cu 64%, la 252,7 milioane lei (68,7 milioane euro).

Compania are un capital social de 18,53 milioane lei, divizat in 185,29 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Petrom si-a consolidat pozitia ca actionar majoritar al Petrom Aviation, dupa ce a derulat in perioada 16 decembrie - 5 februarie o oferta de preluare a celor 30,62% din actiunile pe care nu le detinea, pentru 13,79 milioane lei.

Ceilalti actionari au subscris doar partial in cadrul ofertei, ceea ce a adus in posesia Petrom doar 23,7% din capitalul Petrom Aviation, urcandu-i astfel detinerea la 93,14%.

Petrom Aviation are ca activitate comertul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi, iar actiunile sale se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq.

Compania are o capitalizare de 42,6 milioane lei (10 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,23 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare de joi.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Petrom, #capital, #social, #rasdaq , #stiri Petrom