Petrom are o divizie de energie care a devenit operationala de la 1 octombrie

Miercuri, 03 Octombrie 2007, ora 10:59
1009 citiri
Petrom are o divizie de energie care a devenit operationala de la 1 octombrie

Petrom a infiintat o noua divizie de energie, operationala de la 1 octombrie, a anuntat compania. Aceasta divizie va administra toate viitoarele proiecte din acest domeniu.

"Conform strategiei noastre pentru 2010, pe care am reconfirmat-o in 2006, compania a abordat si segmentul energiei electrice. Avem in vedere atat valorificarea complementaritatii gazelor naturale si a energiei electrice, prin construirea unei centrale electrice pe gaze, cat si initierea de proiecte care acopera alte tipuri de energie precum hidro, eoliana. Cred ca Petrom poate contribui la cresterea independentei energetice a Romaniei nu numai prin securizarea resurselor de titei si gaze dar si prin cresterea ponderii energiei regenerabile in mixul energetic", a declarat directorul general executiv adjunct al Petrom, Werner Schinhan, intr-un comunicat.

Noua divizie de energie este subordonata directorului general executiv adjunct al companiei si este condusa de Lacramioara Diaconu, care a detinut anterior functia de director de fuziuni si achizitii si relatii cu piata de capital.

"Construirea centralei electrice pe baza de gaze de la Petrobrazi, o investitie de circa 500 de milioane de euro, este cel mai important proiect al diviziei. Am avut oportunitatea de a fi implicata in derularea lui chiar de la inceput. in prezent desfasuram selectia de oferte pentru desemnarea contractorului care va construi centrala pe baza unui contract la cheie cu valoare fixa. Estimam sa incepem livrarea de energie electrica in sistemul energetic national la sfarsitul anului 2010. Obiectivul nostru pe termen lung este de a deveni un jucator important in sectorul de electricitate din Romania", a spus directorul diviziei de energie, Lacramioara Diaconu.

Potrivit comunicatului Petrom, crearea noii divizii va aduce o serie de beneficii in administrarea portofoliului de proiecte in domeniul energiei electrice, respectiv un proces decizional clar, investitii conforme cu strategia globala a companiei, o concentrare a cunostintelor in domeniul energiei electrice si o interfata unica pentru partenerii externi.

La mijlocul lunii august, reprezentantii Petrom declarau ca au demarat procesul de licitatie pentru construirea centralei electrice pe gaze, cu o capacitate de 860 MW, care va fi finalizata, cel mai tarziu, la inceputul anului 2011.

"Consiliul de Supraveghere al Petrom si-a dat acordul si am demarat procesul de licitatie pentru construirea centralei electrice pe gaze, proces care va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an", declarase atunci directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Potrivit acesteia, constructia propriu-zisa a centralei va incepe in cursul anului 2008, urmand ca, la finele anului 2010, cel mai tarziu la inceputul anului 2011, sa inceapa furnizarea de electricitate.

Profitul net al Petrom (SNP) a scazut in primul semestru din 2007 cu 38 la suta fata de intervalul similar al anului trecut, pana la 887 de milioane de lei (381 milioane de dolari), din cauza aprecierii puternice a leului si a conditiilor nefavorabile din piata. In primul semestru al anului trecut, Petrom a avut un profit net de 1,4 miliarde de lei.

Cifra de afaceri a Petrom in primele 6 luni ale lui 2007 s-a micsorat cu 14 procente fata de intervalul similar al anului trecut, pana la 5,453 miliarde de lei (2,3 miliarde de dolari). In primul semestru al anului trecut, Petrom a afisat o cifra de afaceri de 6,31 miliarde de dolari.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...