Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrom aloca un milion de dolari pentru refacerea a 110 locuinte afectate de inundatii

Petrom aloca un milion de dolari pentru refacerea a 110 locuinte afectate de inundatii

Companiile Petrom si Habitat for Humanity ajuta victimele inundatiilor din localitatea Dolesti, judetul Neamt, printr-un proiect de refacere a 110 locuinte. Proiectul valoareaza un milion de dolari, se arata intr-un comunicat remis AGERPRES. Peste 500 de persoane beneficiaza de acest sprijin, lucrarile fiind incepute marti si urmand sa se finalizeze pana la sfarsitul anului 2008.

Programul este dezvoltat in cadrul parteneriatului cu Asociatia Habitat for Humanity, organizatie internationala care construieste locuinte pentru oamenii aflati in nevoie si care actioneaza in vederea eliminarii adapostirii in conditii saracacioase.

Petrom si Habitat for Humanity sunt parteneri din 2007, cand a fost demarat proiectul Eurohabitat 2007, desfasurat la Radauti. Atunci, Petrom a construit 'Casa Romania' si a donat pentru toate cele 27 de locuinte construite de voluntari, 135 de arbori. In 2008, proiectul 'Construim pentru viitor' a oferit sase case noi si 60 de case renovate familiilor nevoiase din judetul Bacau.

Mihai Grigorean, Disaster Response Program Manager a precizat ca acesta este cel mai mare proiect de acest fel pe care il desfasoara in Romania.

'Respect pentru Viitor' este un amplu program initiat de Petrom la inceputul anului 2007, prin care raspunde nevoilor societatii si mediului inconjurator.

Habitat for Humanity Romania construieste locuinte pentru familiile nevoiase prin cele sapte filiale din intreaga tara - Beius, Cluj, Pitesti, Radauti, Craiova, Comanesti si Cumpana. Este al treilea an in care asociatia Habitat for Humanity Romania deruleaza proiecte de reabilitare a locuintelor distruse de inundatii. 254 de locuinte au fost reconstruite in 2005-2006 in judetele Bacau si Arges (Comanesti si Golesti), 195 de locuinte in Lunca Dunarii in 2006-2007 (Bechet, Macesu de Jos, Carna) si 110 locuinte au fost reabilitate la Tecuci (2007- 2008).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1547 ori