Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OMV va investi un miliard de euro pentru modernizarea rafinariei Petrobrazi

OMV va investi un miliard de euro pentru modernizarea rafinariei Petrobrazi
OMV va investi un miliard de euro pentru a transforma complexul Petrobrazi in cea mai moderna rafinarie din sud-estul Europei, a anuntat, miercuri, presedintele grupului, Wolfgang Ruttenstorfer, intr-o conferinta de presa.
Investitiile vor viza cresterea eficientei energetice in rafinarii, iar mix-ul de produse va fi imbunatatit in mod semnificativ.

Totodata, OMV va realiza investitii de 1,5 miliarde euro in campurile de titei si gaze si pentru stabilizarea productiei si a cresterii productiei in Romania pana la 210.000 barili echivalent petrol pe zi. Sunt implementate tehnologii moderne, cum ar fi programe seismice 3D pentru a spori eficienta si contributia E&P.

Programul de investitii va include si investitii de 0,5 miliarde euro pentru noile statii de distributie carburanti PetromV si 10 noi depozite, compania analizand si posibilitatea construirii unei unitati de producere a energiei electrice pe baza de gaze. De asemenea, vor fi introduse un program complex pentru imbunatatirea sigurantei angajatilor si nivelul de protectie a mediului.

'Prin planurile de investitii de trei miliarde de euro in modernizarea Petrom pana in 2010, OMV isi demonstreaza angajamentul si dorinta de a consolida pozitia companiei si a Romaniei pe piata energetica regionala. Acesta este de departe cel mai mare buget alocat pana in prezent de catre orice companie din sectorul energetic romanesc', a adaugat Wolfgang Ruttenstorfer.

Ruttenstorfer a spus ca fiecare leu din profitul net realizat de Petrom, si mai mult, este reinvestit in companie.

'Toate masurile luate pana in prezent au sporit in mod cert competitivitatea companiei in privinta performantei, profitabilitatii si a alinierii la standardele europene. Investitiile ulterioare vor avea efecte pozitive substantiale asupra performantei economice a Romaniei si asupra mediului', a explicat presedintele OMV.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 718 ori