OMV ramane in Romania

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 16:57
1508 citiri
OMV ramane in Romania

Grupul austriac OMV analizeaza vanzarea rafinariilor si benzinariilor din mai multe state din Europa de Est, precum Cehia, Ungaria sau Bulgaria, parte a planului de a obtine fonduri de un miliard de euro, insa va ramane pe piata din Romania, potrivit postului ceh de televiziune CT 24. 

OMV va ramane "in mod cert" in Austria, Germania, Romania si Turcia, dar analizeaza vanzarea activelor din Cehia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Bosnia-Hertegovina si Italia, scrie Mediafax.

Informatiile au la baza strategia grupului OMV, dar si declaratii ale directorului general al OMV, Gerhard Roiss.

Fondurile obtinute de OMV ar urma sa fie folosite pentru investitii in domeniul gazelor naturale, considerat mai profitabil decat rafinariile si benzinariile. Valoarea retelei de benzinarii a OMV in Cehia este estimata la 4 miliarde de coroane (160,6 milioane de euro).

OMV a prezentat in septembrie elemente din noua strategie a grupului pana in 2021.

Obiectivele grupului sunt renuntartea la active de un miliard de euro din partea de rafinare si marketing si concentrarea pe productia de hidrocarburi si energie electrica.

Astfel, pana in 2021 activele de rafinare si marketing, care in prezent reprezinta 53% din activele grupului, vor fi reduse la 25%, iar importanta segmentului de explorare si productie va creste de la 35% la 55%.

De asemenea, strategia vizeaza iesirea de pe unele piete si consolidarea pe altele, a anuntat grupul in septembrie.

Roiss a afirmat la acea data ca planul de renuntare la active de un miliard de euro nu include si rafinaria Arpechim a Petrom, care este inchisa.

#omv vinde rafinarii, # omv romania, # strategia omv , #stiri Petrom