OMV Petrom isi va majora capitalul social dupa vanzarea a 11,8% din actiuni

Miercuri, 04 August 2010, ora 13:38
1464 citiri
OMV Petrom isi va majora capitalul social dupa vanzarea a 11,8% din actiuni

Directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat miercuri ca asteapta ca in urmatoarele saptamani statul sa ia o decizie privind vanzarea celor 11,8% actiuni pe care le detine la Petrom si abia apoi compania va comunica decizia privind majorarea de capital de 600 mil. euro, transmite NewsIn.

"Noi am primit in 29 aprilie aprobare pentru cresterea capitalului, intr-un interval de un an. Deci avem termen pana in aprilie 2011.

Dupa aceasta aprobare, am luat cunostinta de dorinta statului de a vinde 11,8% din actiunile detinute (de Ministerul Economiei, n.r.) la OMV Petrom. Avand in vedere intentia acestui actionar, ne-am propus sa optimizam timpul si aceasta tranzactie.

Astfel ca asteptam ca in urmatoarele saptamani sa se ia o decizie asupra acestei intentii a statului si abia apoi vom comunica decizia privind majorarea de capital, pentru a nu distorsiona piata de capital", a declarat miercuri Mariana Gheorghe, intr-o conferinta de presa.

OMV Petrom vrea sa-si majoreze capitalul social cu maximum 2,83 miliarde lei (600 milioane euro) pana in aprilie 2011, potrivit hotararii Adunarii Generale Extraordinara a Actionarilor (AGEA) din 29 aprilie 2010.

In prezent, OMV Petrom are un capital social subscris si varsat de 5,664 miliarde lei.

#omv, #petrom, #capital, #social, #actiuni , #stiri Petrom