Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OMV Petrom a scumpit carburantii cu 9 bani/litru, de marti

OMV Petrom a scumpit carburantii cu 9 bani/litru, de marti

Compania OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, a majorat de marti preturile de referinta la benzina si motorina cu 9 bani/litru, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei, relateaza NewsIn.

Astfel, litrul de benzina Premium fara plumb 95 costa 5,16 lei, benzina Top Premium fara plumb 99+ este 5,54 lei/litru, in timp ce sortimentul de benzina OMV Carrera 95 costa 5,30 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,96 lei/litru.

Litrul de motorina Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costa 5,29 lei, motorina OMV Sprint Diesel este 5,31 lei/litru, in timp ce litrul de motorina Euro Diesel 5 este 5,15 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costa 5,63 lei.


Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta. Ultima modificare a pretului carburantilor a fost operata de Petrom pe 1 martie, cand compania a scumpit benzina cu 8 bani/litru si motorina cu 6 bani/litru, ca urmare a cresterii nivelului accizelor, prin eliminarea facilitatilor pentru promovarea utilizarii biocarburantilor.


Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie.


Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.


Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 268 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 989 ori
Citeste mai multe desprebenzina carburanti motorina