Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OMV Petrom a platit 370 milioane de lei taxe suplimentare la buget

OMV Petrom a platit 370 milioane de lei taxe suplimentare la buget


OMV Petrom a platit in primul semestru taxe suplimentare la bugetul de stat in valoare de aproximativ 370 de milioane de lei, din care 162 milioane de lei au reprezentat taxa pe stalp.

Pentru taxa pe constructii speciale (taxa de stalp), de 1,5% din valoarea contabila bruta, compania a platit in primele sase luni 162 milioane de lei. De asemenea, OMV Petrom a platit in intervalul analizat alte 219 milioane de lei in contul altor taxe si impozite.

OMV Petrom a achitat in primul semestru taxe si dividende totale de 5 miliarde de lei, echivalentul a 11,3% din veniturile bugetului de stat, se arata intr-un comunicat al companiei.

Impozitul pe veniturile suplimentare este echivalentul a 60% din veniturile obtinute in urma liberalizarii pretului gazelor naturale.

Compania arata ca din cauza taxelor suplimentare planurile de investitii sunt sub presiune, in timp ce castigurile aferente liberalizarii pretului gazelor au fost neutralizate.

OMV Petrom a inregistrat in primele sase luni vanzari de 10,72 miliarde lei, in scadere cu 7% fata de rezultatul din primul semestru al anului trecut, si a avut un profit net de 1,9 miliarde de lei, mai mic cu 22%, a anuntat marti compania.

Societatea a raportat pentru perioada ianuarie-iunie 2013 un profit net de 2,43 miliarde de lei.

OMV Petrom precizeaza ca acest profit este atribuibil actionarilor OMV Petrom excluzand elementele speciale.

Profitul net atribuibil actionarilor OMV Petrom SA dupa deducerea profitului net atribuibil interesului minoritar a fost in primul semestru de 1,38 miliarde de lei, mai mic cu 42% fata de nivelul de 2,39 miliarde de lei inregistrat in primele sase luni ale anului trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1588 ori