OMV Petrom a planificat investitii de 6,9 mld lei in 2010

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 14:13
1974 citiri
OMV Petrom a planificat investitii de 6,9 mld lei in 2010

Producatorul de titei si gaze OMV Petrom, detinut de Grupul OMV din Austria, a aprobat in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor de joi investitii pentru acest an de circa 6,9 miliarde lei, in crestere cu 67% fata de nivelul investitiilor realizate in 2009, potrivit unui comunicat al companiei, informeaza NewsIn.

"Cea mai mare parte a investitiilor, 51%, este destinata activitatilor de Explorare si Productie, 25% din buget revine activitatilor de Gaze si Energie, 15% vor reprezenta investitiile in Rafinare, restul fiind destinat pentru investitii in Marketing si Corporate", se mai arata in comunicatul transmis vineri de OMV Petrom.

Investitiile realizate de OMV Petrom in 2009 s-au ridicat la 4,1 miliarde lei.

De asemenea, reprezentantii companiei spun ca nivelul investitiilor anuale in Romania se va ridica la circa 1,2 -1,5 miliarde euro in anii urmatori.

Bugetul de Venituri si Cheltuieli pe 2010 al companiei a fost aprobat in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor de joi, 29 aprilie.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie.

Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 268 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. In anul 2009, cifra de afaceri a Petrom a fost de 3,029 miliarde euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 696 milioane Euro.

OMV, grupul energetic lider in Europa Centrala si de Sud Est detine 51,01% din actiunile Petrom.

OMV activeaza in 12 tari in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari pe patru continente in domeniul de Explorare si Productie. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#activitati, #investitii, #omv, #petrom , #stiri Petrom