Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OMV a impus statului sa nu modifice sase articole din Codul Fiscal pana in 2014

OMV a impus statului sa nu modifice sase articole din Codul Fiscal pana in 2014

Statul nu poate modifica sase articole din Codul fiscal pana in 2014 si este obligat sa mentina nivelul actual al redeventei, precum si modalitatea de calcul a acesteia timp de 10 ani, prevede contractul de privatizare a Petrom, publicat, joi pe site-ul Ministerului Economiei.La capitolul "Obligatii fiscale" este mentionat faptul ca datoriile acumulate de Petrom pana la 31 decembrie 2003, precum si penalitatile aferente acumulate pana la 8 aprilie 2004 au fost platite sau anulate.Tot la acest capitol din contract se precizeaza ca "nivelul, baza si modul de calculare curente ale redeventelor datorate vor fi mentinute pe o perioada de 10 ani".

"Cu exceptia cerintelor contrare ale legilor sau reglementarilor general aplicate in Uniunea Europeana, care devin aplicabile Romaniei, urmatoarele prevederi ale Codului Fiscal al Romaniei vor ramane in vigoare pana in 2014: art 22 (2), art 22 (3), art. 24 (3) (c), art. 24 (11) (e), art 24 (14), art.24 (21). In perioada mentionata mai sus, cu exceptia cerintelor contrare ale legilor sau reglementarilor general aplicabile in Uniunea Europeana, care devin aplicabile Romaniei, regimul de impozitare, aplicabil activitatilor de explorare si productie ale Petrom nu va deveni, indiferent sub ce forma, mai oneros pentru societate (inclusiv prin majorarea ratelor impozitelor aplicabile ori prin introducerea de noi impozite cu privire la explorare si productie).

Ministerul Economiei si Comertului a publicat joi, pe site contractele de privatizare din domeniul energiei, inclusiv cel de privatizare a Petrom

NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 753 ori