OMV a deschis primele 2 benzinarii EuroTruck

Joi, 20 Mai 2010, ora 14:03
2978 citiri
OMV a deschis primele 2 benzinarii EuroTruck

Grupul energetic OMV a deschis in Romania primele doua benzinarii destinate transportatorilor, intitulate OMV EuroTruck, investitie totala de circa un milion euro, si intentioneaza sa inaugureze in anii urmatori inca patru statii, a declarat joi Steen Frederiksen, director in cadrul OMV, citat de NewsIn.

"Vom mai deschide si alte statii OMV EuroTruck, planul nostru e sa avem sase statii in Romania.

Vom mai inaugura una sau doua in acest an, iar restul in anii urmatori.

Investitia medie intr-o statie este de 500.000 euro, in functie de marime si locatie", a declarat Steen Frederiksen, seful afacerilor de transport comercial rutier al OMV.

De asemenea, acesta a spus ca grupul a demarat constructia acestor statii in Austria, pentru ca este nodul de trafic intre nordul si sudul Europei si, totodata, tara cea mai ieftina pentru alimentare in Europa Centrala.

"Desigur, si Romania este evident un nod interesant si de aceea am hotarat sa intram in forta si aici", a adaugat Frederiksen.

"Este un concept nou si inovator pe piata distributiei de carburanti din Romania. Reteaua de statii de distributie carburant OMV EuroTruck a fost lansata in 2007 in Austria (tara de origine a grupului OMV, n.r.) si numara in prezent 18 benzinarii.

Ea va fi extinsa la 45 statii de-a lungul principalelor rute de transport din Europa Centrala pana la sfarsitul anului 2012", a declarat joi Rainer Schlang, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Marketing, la inaugurarea statiei de pe A1.

Una din cele doua statii se afla in Parcul Logistic Bucharest West, pe A1, iar cea de-a doua se afla in apropiere de Lehliu, pe A2.

"Prin OMV EuroTruck venim in sprijinul transportatorilor prin servicii complete, ce necesita un efort minim, disponibile la nivel extins, astfel incat ei se pot dedica intru totul afacerii lor.

Scopul nostru este sa le facem drumul mai usor.

Prin OMV EuroTruck, transportatorii au o singura persoana de contact pentru toate alimentarile si nevoile lor atunci cand pleaca la drum in Europa", a afirmart, la randul sau Steen Frederiksen, seful afacerilor de transport comercial rutier al OMV.

Cele 18 benzinarii OMV EuroTruck construite pana in prezent se afla in Austria (8 statii), Slovenia (3 statii), Germania (o benzinarie), Cehia (4 statii) si cele doua din Romania.

De asemenea, anul viitor vor fi inaugurate noi statii OMV EuroTruck in Austria, Croatia, Ungaria, Slovacia si Slovenia. Potrivit reprezentantilor OMV, implementarea intregului concept EuroTruck se ridica la 25 milioane euro.

Cu vanzarile grupului de 17,92 miliarde euro si o forta de munca de 34.676 angajati in 2009, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursa.

OMV activeaza in 12 tari in domeniul Rafinare&Marketing. In domeniul Explorare&Productie, OMV are activitati in 17 tari pe patru continente.

In domeniul Gaze naturale&Energie, OMV vinde aproximativ 13 miliarde metri cubi gaze naturale pe an.

In primul trimestru din 2010, OMV avea 2.331 statii de distributie carburant. OMV este totodata actionarul majoritar al celei mai mari companii din Romania, producatorul de titei si gaze OMV Petrom, cu 51,01% din actiuni. 

#omv, # benzinarii, # eurotruck , #stiri Petrom