Oligarhul Prohorov vrea la presedintia Rusiei

Marti, 19 Iulie 2011, ora 23:37
1328 citiri
Oligarhul Prohorov vrea la presedintia Rusiei

Magnatul rus Mihail Prohorov si-a parasit afacerea pentru a intra in politica. Acesta detinea 50% din Renaissance Capital Limited, cu rol central in consortiul de banci ce intermediaza oferta de privatizare Petrom, potrivit NewsIn.

Prohorov a fost clasat de Forbes pe locul al treilea in randul celor mai bogati oameni din Rusia, averea lui fiind estimata la 18 miliarde de dolari "Postul de presedinte al Onexim (compania de investitii a lui Prohorov - n.r.) a fost desfiintat si nu mai sunt angajat in afaceri", a anuntat marti Prohorov.

La sfarsitul lunii iunie, Prohorov parasise si postul de director general al celei mai mari companii de exploatare miniera aurifera din Rusia, Polyus Gold.

In iunie, miliardarul a fost ales presedinte al partidului politic Cauza Dreapta, cu orientare favorabila mediului de afaceri. Noul politician a anuntat ca are ca scop sa se plaseze pe locul al doilea la alegerile parlamentare din decembrie.

Miscarea Cauza Dreapta a fost infiintata in urma cu doi ani si in prezent nu are reprezentare in Duma de Stat a Rusiei.

Oligarhul a motivat ca are nevoie de mai mult timp pe care sa-l dedice politicii si de aceea renunta la conducerea afacerilor.

Prohorov ramane insa principalul beneficiar al profiturilor de la Onexim si Polyus Gold, chiar daca renunta la afaceri.

Presedintele rus Dmitri Medvedev s-a intalnit cu Prohorov dupa ce a fost ales la conducerea partidului Cauza Dreapta.

Fostul lider al Senatului rus, Serghei Mironov, a declarat la inceputul acestei luni ca Dmitri Medvedev si Vladimir Putin ar putea propune un candidat necunoscut pentru alegerile prezidentiale din 2012, sugerand ca acesta ar putea fi Prohorov.

Mironov a spus ca liderul comunist Ghennadi Ziuganov, seful partidului liberal-democratic, Vladimir Jirinovski, si magnatul Mihail Prohorov vor intra in campania pentru prezidentialele de anul viitor.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#mihail prohorov, #privatizare petrom, #oligarh rusia, #politica , #stiri Petrom