OFERTA PETROM: subscriptiile au fost sub 80%

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 16:14
1501 citiri
OFERTA PETROM: subscriptiile au fost sub 80%

Oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile Petrom, efectuata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin OPSPI, a esuat, intrucat subscriptiile inregistrate au fost sub nivelul de 80%, necesar pentru a inchide oferta, potrivit Newsin.

"Oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile SC OMV Petrom SA, efectuata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie s-a incheiat, vineri, la ora 12.00.

Subscriptiile inregistrate au fost sub nivelul de 80%, necesar pentru a inchide oferta", se arata intr-un comunicat emis vineri de MECMA.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri anunta totodata ca va continua programul de privatizare a companiilor aflate in subordinea sa prin metode transparente, incurajand cresterea vizibilitatii pietei bursiere din Romania.

"Actualul Guvern s-a angajat intr-un program ambitios de privatizare prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti, prin metode transparente. Programul isi propune efectuarea de privatizari la preturi corecte si reale si cresterea vizibilitatii pietei bursiere din Bucuresti.

Faptul ca gradul de subscriere la pachetul de actiuni OMV Petrom SA nu a ajuns la nivelul dorit nu inseamna ca anumite tinte nu au fost atinse", se mai arata in comunicat.

Oficialii ministerului mai spun ca semnalul dat investitorilor, acela ca Guvernul Romaniei isi respecta programul si privatizeaza transparent si pe bursa, dar nu la orice pret, a fost unul foarte important si receptionat pozitiv.

"Ofertele publice de vanzare de actiuni initiate de Guvernul Romaniei pot fi considerate un nou inceput pentru Bursa de Valori Bucuresti si pentru politica de privatizare a Guvernului", mai informeaza comunicatul.

Reprezentantii Ministerului Economiei precizeaza ca OMV Petrom SA este o companie extrem de valoroasa pentru Romania.

"Guvernul este hotarat sa-si respecte programul de privatizare asumat si convenit cu FMI, Banca Mondiala si Uniunea Europeana. Guvernul va monitoriza evolutia pietelor si va decide momentul prielnic pentru reluarea procesului de vanzare a pachetului de 9,84% din OMV Petrom SA", potrivit comunicatului.

#oferta petrom, #listare bursa, #actiuni petrom, #subscriptii , #stiri Petrom