Nivelul actual al pretului petrolului este profitabil pentru OMV

Luni, 23 Martie 2009, ora 13:52
1327 citiri
Nivelul actual al pretului petrolului este profitabil pentru OMV

Grupul petrolier si de gaze naturale OMV a anuntat luni ca ar fi profitabil chiar daca petrolul ar fi mai ieftin, dar un nivel prea scazut al pretului acestuia ar ameninta investitiile in noi capacitati de productie, a declarat seful companiei, citeaza Reuters.

"Pot spune cu siguranta ca nivelul actual al pretului petrolului ne permite sa avem profit, in toate statele in care producem", a declarat directorul executiv al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer. "Compania noastra ar fi profitabila chiar si daca petrolul ar fi mai ieftin", a mai spus acesta.

Ruttenstorfer a refuzat sa spuna care ar fi nivelul inferior al pretului, pentru ca OMV, actionarul majoritar al Petrom, sa inregistreze pierderi. "Petrolul inca ar mai putea sa se ieftineasca. Nu va ingrijorati din cauza profitabillitatii companiei", a adaugat directorul, spunand ca se asteapta, totusi, ca profitul grupului sa scada anul acesta, tocmai din cauza ieftinirii titeiului.

De asemenea, acesta este de parere ca OMV va trebui sa vanda aproximativ 20% din actiunile detinute la grupul MOL, din Ungaria, un fost obiectiv de preluare, dar nu exista planuri in aceasta directie anul acesta.

"Nu vrem inca sa vindem pachetul de actiuni", a spus Ruttenstorfer intr-un interviu acordat unui saptamanal de profil. "Asta nu inseamna ca nu vom lua niciodata masuri in acest sens, dar anul acesta pastram actiunile MOL", a spus directorul OMV.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret petrol, # omv, # petrom , # vanzare actiuni, # mol , #stiri Petrom