ME asteapta oferte pentru intermedierea vanzarii a 9,84% din Petrom

Marti, 15 Februarie 2011, ora 09:31
1610 citiri
ME asteapta oferte pentru intermedierea vanzarii a 9,84% din Petrom

Ministerul Economiei asteapta, pana la 9 martie, oferte din partea societatilor de servicii de investitii financiare si a bancilor interesate sa intermedieze oferta publica secundara de vanzare de actiuni prin care institutia va ceda 9,84% din titlurile OMV Petrom (SNP), transmite Mediafax.

Ofertele, depuse in mod individual sau in asociere, vor fi deschise tot la 9 martie. Valabilitatea acestora trebuie sa fie de 120 de zile, potrivit unui anunt al Ministerului Economiei.

Intermediarul va fi selectat in baza unor criterii de calitate si cost ale serviciilor.

Caietul de sarcini aferent selectiei intermediatorului ofertei poate fi cumparat cu 10.000 de euro plus TVA.

La sfarsitul lunii ianuarie surse din Ministerul Economiei au declarat pentru MEDIAFAX ca licitatia pentru selectarea casei de brokeraj care va intermedia vanzarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a unui pachet de 9,84% din actiunile detinute de Ministerul Economiei la Petrom va fi lansata cel mai probabil in luna martie.

"Autoritatile vor organiza licitatia cel mai probabil in luna martie. Pana acum peste 10 banci si case de brokeraj importante au transmis, din proprie initiativa, scrisori de interes privind participarea la acest proces", au declarat atunci pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Economiei.

Institutia detine 20,6% din capitalul OMV Petrom, iar Fondul Propritatea are o participatie de de 20,11%. Actionarul majoritar al producatorului de petrol si gaze este grupul austriac OMV, cu 51,01% din actiuni.

Societatea este listata la categoria I a BVB, iar un pachet de 8,24% din actiuni se afla in proprietatea altor actionari.

#ministerul economiei, #vanzare, #petrom, #societati investitii, #vanzarile petrom, #actiuni , #stiri Petrom