Listarea la bursa a actiunilor Petrom ar putea fi reluata in 2012

Marti, 19 Iulie 2011, ora 10:58
1497 citiri
Listarea la bursa a actiunilor Petrom ar putea fi reluata in 2012

In cazul in care statul nu va reusi sa vanda minimum 80% din titlurile ofertate, procesul de listare la bursa a 9,84% din capitalul Petrom va fi reluat in 2012, a declarat agentiei Mediafax Dan Lazar, secretar de stat in Ministerul Finantelor, citat de Mediafax.

Daca nu va fi vandut cel putin 80% din actiuni, iar pretul nu il depaseste pe cel minim, tranzactia nu va mai avea loc, ci va fi reluata anul viitor", a declarat secretarul de stat.

Conform anuntului de vanzare, oferta va fi considerata finalizata cu succes in cazul in care, la data inchiderii sale, au fost subscrise in mod valabil minimum 80% din actiunile oferite, la un pret de oferta determinat conform prospectului.

Guvernul a stabilit un pret minim de vanzare a pachetului de 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) de 0,3708 lei/titlu, cu 2,6% sub ultima cotatie de la bursa de luni, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul Economiei, Ion Ariton.

Actiunile OMV Petrom au incheiat sedinta bursiera de luni la pretul de 0,381 lei/titlu.

Stabilirea unui pret minim sub cotatia de la BVB sugereaza ca gradul de subscriere nu este foarte mare.

Pretul minim de subscriere a fost stabilit ca media cotatiilor de la BVB din ultimele 52 de saptamani, potrivit unor surse guvernamentale.

Operatiunea prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom are un pret maxim de 0,46 lei/titlu. Astfel, pretul minim stabilit este cu peste 19% mai mic fata cel maxim.

#listare bursa, #actiuni petrom, #petrom , #stiri Petrom