Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

KD Investments: Rezultatele Petrom sunt peste asteptari

KD Investments: Rezultatele Petrom sunt peste asteptari

Rezultatele de la Petrom sunt unele peste asteptari, deoarece majoritatea analistilor considerau ca n-o sa realizeze un profit prea ridicat in ultimul trimestru, a afirmat luni, la The Money Channel, analistul Radu Popescu, de la KD Investments.

Potrivit lui Popescu, asteptarile analistile analistilor au fost intrecute "mai ales ca in 2005 (n.r. Petrom) nu a facut decat putin peste 3 milioane de euro profit, iar acum, profitul in ultimul trimestru a fost de peste 85 de milioane de euro in conditiile in care si cifra de afaceri a crescut semnificativ, adica cu 18% in conditiile unei companii foarte mari".

Compania Petrom a realizat in 2006 un profit net de 2,28 miliarde lei, in crestere cu 61,7% fata de profitul dupa impozitare realizat in anul anterior, de 1,41 miliarde lei. Cifra de afaceri a Petrom in 2006 a fost de 13,078 miliarde lei, in crestere cu 22,47% fata de anul 2006, cand Petrom a obtinut o cifra de afaceri de 10,76 miliarde lei.

SNP Petrom a realizat in ultimul trimestru din 2006 un profit net de 288,98 milioane lei, de peste 27 de ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului anterior, potrivit rezultatelor publicate marti de companie. Cifra de afaceri a Petrom a fost, in ultimul trimestru de 3,40 miliarde lei, in crestere cu 17,64% mai amre decat in aceeasi perioada a anului anterior.

Reprezentantul KD Investments nu a fost surprins de volumul mare al investitiilor de la Petrom si a explicat ca acest lucru este normal, pentru ca aceasta companie "se afla intr-un proces de restructutare in urma preluarii de la sfarsitul lui 2004", de catre OMV. In opinia lui Popescu, faptul ca Petrom a accentuat foarte mult aspectul investitiilor si investeste mai mult decat profitul net castigat, este de asemenea normal, "cel putin in aceasta perioada de inceput pentru conducerea Petrom de dupa preluarea companiei.

Petrom are un capital social de 5,66 miliarde lei (1,67 miliarde euro), iar capitalizarea companiei, la cotatia de luni, de 0,5400 lei, este de 30,59 miliarde lei (9 miliarde euro) . Actiunile SNP se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori din 3 septembrie 2001.

Principalul actionar al companiei este societatea austriaca OMV Aktiengesellschaft care detine 51,011%, iar Ministerul Economiei si Comertului are 30,862% din capitalul social. Un alt pachet de 10% este detinut de Fondul Proprietatea, in timp ce BERD controleaza 2,03%.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 786 ori