Gabudeanu: Iulian Iancu, capul grupurilor de interese care vor sa insface zonele de exploatare

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 17:41
3495 citiri
Gabudeanu: Iulian Iancu, capul grupurilor de interese care vor sa insface zonele de exploatare

Fostul presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Bogdan Gabudeanu, a declarat astazi ca exista anumite grupuri de interese care incearca sa intre in zona de exploatare din Marea Neagra si nu prin proceduri legale, grupuri a caror portavoce ar fi Iulian Iancu.

Bogdan Gabudeanu a afirmat ca ceea ce nu s-a spus pana acum in mass-media ascunde si interese politice.

"Sunt persoane care vor sa castige puncte politice in mod ilegal. Acesti oameni pot fi fie oameni de rea-credinta, asa cum cred ca sunt, fie incompetenti", a declarat astazi Bogdan Gabudeanu, in cadrul unei conferinte de presa.

Gabudeanu a precizat ca, in spatele acestor grupuri, se afla deputatul PSD, Iulian Iancu. In ceea ce priveste grupurile de interese, Gabudeanu a spus ca ii este greu sa spuna la cine anume se refera.

"De ce nimeni nu s-a legat de Petrom si s-a legat de Sterling?", s-a intrebat Gabudeanu.

Potrivit lui Gabudeanu, deputatul PSD Iulian Iancu "a devenit portavocea grupurilor mentionate, desi ar fi trebuit sa dea dovada de mai multa responsabilitate".

"Iancu m-a sunat sa ma intrebe ce este cu contractul cu Sterling si i-am explicat", a mai spus fostul presedinte al ANRM.

Gabudeanu a mai spus ca a consultat CV-ul lui Iulian Iancu, de pe portalul Camerei Deputatilor. "Din 1985 si pana in 2000, Iulian Iancu a activat doar in domeniul gazelor, la Romgaz, la Distrigaz Sud, ca director la ANRGN. Oare domnul Iulian Iancu chiar nu cunoaste legislatia romaneasca?", a spus Gabudeanu.

#anrm, #exploatare, #gabudeanu, #grupuri, #iancu, #interese, #marina, #petrol, #petrom , #stiri Petrom