Fondul Proprietatea va incasa dividende de 140 milioane de lei in 2006

Marti, 12 Septembrie 2006, ora 12:05
787 citiri

Fondul Proprietatea va incasa, in acest an, dividende in valoare de aproximativ 140 milioane de lei de la societatile din portofoliul sau, au declarat pentru NewsIn oficialii companiei."Este greu de calculat o valoare exacta pentru ca nu poti sti cine va da sau nu dividende, dar estimez ca vom incasa aproximativ 140 milioane de lei din dividende in acest an", a declarat, pentru NewsIn, Alexandru Paunescu, presedintele Fondului Proprietatea.

Potrivit lui, Fondul mai are de incasat peste 60 milioane de lei, mare parte dintre acesti bani urmand sa fie recuperate de la societati din portofoliu care nu au virat dividendele aferente anului 2005. "Vom merge in justitie si vom recupera toate dividendele care au fost incasate ilegal de stat de la societati care sunt in portofoliul Fondului, prin decizii luate de ministerele de care apartin", a adaugat Alexandru Paunescu.

Fondul Proprietatea a incasat, in acest an, dividende in valoare de 78,5 milioane de lei de la cinci dintre cele 114 societati din portofoliul sau. Cea mai mare suma a fost virata de SNP Petrom, care a platit dividende in valoare de 65,7 milioane de lei. Destinatia banilor incasati din dividende va fi stabilita de Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea sau de viitorul administrator al fondului, care urmeaza sa fie selectat pana la sfarsitul lunii septembrie 2006.

NewsIn