Fitch a confirmat ratingurile OMV la nivelul "A-"

Marti, 15 Februarie 2011, ora 10:04
1038 citiri
Fitch a confirmat ratingurile OMV la nivelul "A-"

Fitch Ratings a confirmat, luni, ratingurile grupului austriac de petrol si gaze OMV pentru datoriile pe termen lung in valuta si creditele negarantate la nivelul "A-" si le-a scos de sub supraveghere, anunta Mediafax.

Perspectiva ratingului pentru datoriile pe termen lung in valuta este negativa, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Calificativele OMV au fost puse sub supraveghere pe 25 octombrie 2010, in urma achizitiei de catre OMV a unei participatii de 54,14% la distribuitorul turc de carburanti Petrol Ofisi, pentru un miliard de euro.

Decizia Fitch reflecta riscul redus de revizuire a ratingurilor OMV, avand in vedere planurile grupului de a compensa impactul negativ al achizitiilor prin consolidarea situatiei financiare in primul semestru din acest an.

Agentia anticipeaza si imbunatatirea fluxului de capital al operatiunilor de explorare si productie de petrol si gaze. In plus, OMV este dispus sa ia masuri strategice suplimentare pentru mentinerea ratingurilor, daca va fi necesar.

Perspectiva negativa reflecta opinia ca ratingurile pot fi retrogradate daca grupul nu reuseste sa isi imbunatateasca profilul financiar.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fitch, #omv, #ratinguri , #stiri Petrom