Emiratele Arabe Unite vor sa colaboreze cu OMV

Marti, 02 Februarie 2010, ora 14:04
1132 citiri
Emiratele Arabe Unite vor sa colaboreze cu OMV

OMV, actionarul majoritar al Petrom (SNP), este implicat in discutii preliminare cu compania petroliera nationala din Abu Dhabi pentru a participa la proiecte din domeniul gazelor naturale in Emiratele Arabe Unite, a declarat marti un oficial al grupului austriac, citat de Reuters.

Emiratele Arabe Unite se afla pe locul cinci in lume dupa rezervele de gaze naturale, insa industria locala de profil a avut o dezvoltare lenta si a ramas in urma cererii din partea centralelor electrice si companiilor industriale.

Statul cauta acum explorarea rezervelor pentru majorarea productiei interne, iar OMV se numara printre jucatorii care concureaza pentru aceste proiecte, noteaza agentia Reuters, informeaza Mediafax.

"Avem cateva idei de proiecte. Credem ca vom obtine un raspuns pozitiv. Suntem intr-o etapa preliminara. Abu Dhabi este interesat sa discute cu companii precum a noastra", a declarat Klaus Angerer, director al OMV pentru dezvoltarea afacerilor din Orientul Mijlociu.

Guvernul din Abu Dhabi detine 20% din actiunile OMV, in urma unor investitii efectuate de emirat prin compania de stat International Petroleum Investment Corporation.

#emiratele, #arabe, #unite, #omv, #abu, #dhabi , #stiri Petrom