E.ON Romania: Constructia unui terminal GNL in Romania este problematica

Joi, 13 Mai 2010, ora 15:59
3343 citiri
E.ON Romania: Constructia unui terminal GNL in Romania este problematica

Directorul general al companiei energetice E.ON Romania, Frank Hajdinjak, considera ca este problematica realizarea unui terminal de gaz natural lichefiat (GNL) in Romania, din cauza problemelor in ceea ce priveste transportul maritim prin stramtoarea Bosfor, precizeaza Mediafax.

"Realizarea unui terminal de gaz natural lichefiat la Constanta ar putea fi problematica, din cauza problemelor cu transportul cu ajutorul vapoarelor prin stramtoarea Bosfor. Acest lucru ar afecta transportul si prin Constanta. Eu nu cred ca mai este loc de un alt terminal de gaz natural lichefiat (GNL)", a precizat Frank Hajdinjak, la un forum pe Energie.

De asemenea, acesta a mentionat ca avem intr-adevar nevoie de conducte de energie, "chiar daca sunt dinozauri", dar nu crede ca Nabucco sau South Stream sunt realiste, pentru ca sursele lor de gaze sunt neclare.

Totodata, la randul sau, directorul din cadrul OMV Petrom, Razvan Nicolescu, a spus ca realizarea unui terminal de GNL la Constanta va fi dificil de realizat.

"Nu cred ca realizarea unui terminal de GNL la Constanta va fi usor de realizat. GNL este o optiune, dar trebuie sa fie pragmatici. Trebuie sa tinem minte ca ne diferentiaza niste lucuri de Spania. Va fi greu sa trecem prin Bosfor si Dardanele", a declarat Razvan Nicolescu, prezent la forum.

Interconectorul AGRI (Azerbaijan-Georgia-Romania) este destinat transportului gazelor naturale azere in Romania, in stare lichefiata.

Proiectul prevede construirea a doua teminale de gaz natural lichefiat, unul pe litoralul georgian al Marii Negre si celalalt la Constanta.

 

#constanta, #constructie, #gpl, #terminal , #stiri Petrom