Doua licente de explorare a petrolului in Pakistan au fost achizitionate de OMV

Luni, 11 August 2008, ora 13:03
1222 citiri
Doua licente de explorare a petrolului in Pakistan au fost achizitionate de OMV

OMV, actionar majoritar la Petrom, a achizitionat participatii la doua noi licente de explorare in Pakistan. Astfel, numarul de licente pe care le detine grupul austriac de petrol si gaze, a crescut la opt, pentru aceasta tara. De asemenea, pozitia OMV s-a consolidat in Orientul Mijlociu, informeaza compania prin intermediul unui comunicat. OMV a achizitionat o participatie de 30% in licenta de explorare pentru zona Kalat si 15% din proiectul Barkhan, ambele situate in provincia Beluchistan, in sudul Pakistanului.


Zonele nu au fost inca explorate, dar sunt considerate cu potential foarte ridicat. OMV va fi parte a unui consortiu international cu producatorul local Petroleum Limited (PPL).


 In zona vor fi efectuate studii seismologice si geofizice pentru a determina potentialele marje de exploatare a petrolului.


 "Noile licente de explorare sunt pentru zone cu un potential foarte atractiv. Licentele ne permit sa ne continuam planurile de dezvoltare in Pakistan, tara in care OMV este, in acest moment, cel mai mare producator strain de gaz", a declarat Helmut Langanger, membru al consiliului director OMV, responsabil cu Explorarea si Productia de Petrol.


In regiunile Kalat (2.482 kmp) si Barkhan (2.105 kmp) se afla mai multe tinte de explorare. Compania mixta la care participa si OMV va demara studiile seismologice in zona Barkhan la inceputul lunii august.


OMV detine licente de explorare in 20 de tari, din sase regiuni diferite: Europa Centrala si de Est, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, nord-vestul Europei, Australia/Noua Zeelanda si regiunea caspica. Productia zilnica de petrol a OMV este de aproximativ 316.000 barili echivalent petrol/zi, iar rezervele companiei la sfarsitul anului 2007 erau de 1,22 miliarde barili echivalent petrol.