Descoperirea Petrom din Oltenia nu a impresionat investitorii

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 13:34
1363 citiri
Descoperirea Petrom din Oltenia nu a impresionat investitorii

Anuntul potrivit caruia Petrom ar fi gasit un zacamant de gaze in Oltenia, nu a impresionat piata de capital, cu atat mai mult cu cat compania a avertizat ca se poate insela cu privire la importanta descoperirii.

Petrom a anuntat saptamana aceasta ca a gasit o acumulare de gaze la o adancime de 3.600 de metri, care ar putea fi cea mai mare descoperire pe uscat din Romania din ultimii 6 ani.

Cu toate ca Petrom a precizat ca ar putea fi cea mai importanta descoperire, cifra anuntata de 3.100 de barili echivalent petrol (bep) pe zi, este relativ mica.

Daca ne uitam la productia de gaze a companiei de anul trecut, adica 91.700 de bep pe zi, aceasta cifra inseamna 3%, ceea ce inseamna 173 de milioane de metri cubi pe an, echivalentul consumului total al Romaniei in patru zile de iarna.

Investitorii nu au fost impresionati de anuntul Petrom.

"Daca va fi o influenta, un astfel de anunt poate avea doar un impact pozitiv asupra actiunilor, mai ales ca la momentul stabilirii pretului maxim de oferta nu se luase in calcul aceasta potentiala descoperire", a declarat, analistul financiar Aurelian Dochia, potrivit Adevarul.

Cu toate acestea, titlurile Petrom au inchis sedinta bursiera de ieri in scadere, ajungand pana la un minus de 1,48%.

Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
În cadrul unei ședințe din Consiliul European de la Bruxelles, s-au discutat recent o serie de schimbări majore în administrarea economiilor din blocul comunitar. Printre acestea se numără...
#zacamant gaze oltenia, #petrom, #piata de capital, #actiuni petrom, #investitori, #petrol , #stiri Petrom