Capitalul OMV Petrom ar putea creste cu 201,8 milioane lei

Sambata, 27 Martie 2010, ora 01:53
1249 citiri
Capitalul OMV Petrom ar putea creste cu 201,8 milioane lei

Conducerea OMV Petrom (SNP) vrea sa majoreze capitalul social cu 201,86 milioane lei, prin incorporarea valorii anumitor terenuri ale statului roman, pentru care a obtinut dreptul de proprietate, si prin aporturi in numerar, arata convocatorul transmis Bursei.

Astfel, in cadrul aceste operatiuni vor fi emise circa 2,02 miliarde de actiuni noi, din care 416,63 milioane vor fi emise in favoarea statului, reprezentat prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin incorporarea unor terenuri, in timp ce 1,6 miliarde de titluri vor putea fi subscrise de ceilalti actionari.

Actionarii vor putea subscrie cate o actiune noua la 28,06 titluri detinute, pe baza drepturilor de preferinta, acestea urmand sa fie tranzactionate in perioada 7-18 iunie pe Bursa. Subscrierile in cadrul majorarii de capital se vor derula in intervalul 28 iunie - 28 iulie.

Totodata, conducerea OMV Petrom propune actionarilor la AGA din 29 aprilie si aprobarea de principiu a desprinderii a trei unitati de afaceri (vanzarea cu amanuntul, comercial si administrarea afacerii) din divizia de marketing catre firma OMV Petrom Marketing SRL, care isi va majora ulterior capitalul pe baza noilor parti sociale alocate.

Profitul net al companiei petroliere OMV Petrom, detinuta de Grupul OMV din Austria, a crescut anul trecut cu 34%, la 1,37 miliarde lei, insa cifra de afaceri neta a scazut cu 23%, la 12,842 miliarde lei, comparativ cu rezultatele inregistrate in 2008.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom, in timp ce statul roman controleaza aproape 41% din capital, 20,64% prin intermediul Ministerului Economiei si 20,11% prin Fondul Proprietatea. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#omv, #petrom, #capital, #bursa, #bvb , #stiri Petrom