Borbely: Petrom trebuie sa ecologizeze peste 80 bataluri petroliere

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 12:12
1220 citiri
Borbely: Petrom trebuie sa ecologizeze peste 80 bataluri petroliere

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbely, a declarat marti ca producatorul de titei si gaze naturale OMV Petrom trebuie sa ecologizeze si sa se inchida peste 80 de bataluri petroliere, proiect ce se ridica la circa 450 milioane euro, dar care este platit in cea mai mare parte de statul roman, transmite NewsIn.

La nivelul Petrom, trebuie sa ecologizeze si sa se inchida peste 80 de bataluri (depozite de reziduuri petroliere, n.r.), in valoare de circa 450 milioane de euro, conform contractului de privatizare incheiat in 2004. 

Asa de inteligent au negociat colegii contractul in 2004, incat ei (OMV Petrom, n.r.) trebuie sa dea 50 de milioane de euro, iar restul trebuie sa dam noi (autoritatile romane, n.r.).

Trebuie gasite unele metode care sunt folosite in alte tari. Metalurile extrase din acele bataluri pot fi refolosite. Este un business", a declarat marti ministrul Mediului si Padurilor, László Borbely, in cadrul unui forum.

De asemenea, ministrul Laszlo Borbely a afirmat ca multe dintre aceste situri de reziduuri petroliere sunt in zona unor companii private.

"Va trebuie sa gasim modalitate legala. Noi nu putem sa dam bani pentru ecologizare doar din fonduri de la Uniunea Europeana. Sunt cinci situri care pot intra in programul de 100 milioane de lei pentru ecologizare", a adaugat Laszlo Borbely.

#borbely, #petrom, #bataluri, #petroliere , #stiri Petrom