Boc despre Arpechim: "Raul primordial", in contractul vanzare-cumparare al Petrom

Sambata, 26 Martie 2011, ora 22:33
2221 citiri
Boc despre Arpechim: "Raul primordial", in contractul vanzare-cumparare al Petrom

Premierul Emil Boc a declarat sambata la Pitesti, intrebat despre inchiderea rafinariei Arpechim, ca "raul primordial" se afla in contractul de vanzare-cumparare al Petrom de catre Guvernul Adrian Nastase, contract care, in opinia sa, a adus "un prejudiciu urias" economiei nationale, informeaza Mediafax.

Intrebat daca rafinaria Arpechim, inchisa de OMV Petrom, mai are vreo sansa, premierul a raspuns: "E in atentia mea si dupa ce voi face o analiza in Guvern v-as putea da un raspuns".

Emil Boc a spus ca nu i-a placut "niciodata" contractul de vanzare-cumparare al Petrom semnat in timpul Guvernului Adrian Nastase.


"Nu mi-a placut contractul asta cu Petrom-ul niciodata. Raul primordial se afla in contractul de vanzare-cumparare al Petrom-ului de catre Guvernul Adrian Nastase, care dupa parerea mea a adus un prejudiciu urias economiei nationale.


De acolo decurg toate relele legate de cresterea combustibilului, de vanzarea Arpechim, acolo e raul primordial, in vanzarea Petrom-ului. Acum bineinteles ca voi incerca sa gasesc solutii pentru ca viziunea mea integrata a fost Arpechim-Otlchim, dar vad ce pot face in contexul acesta", a declarat Emil Boc.

 

Presedintele PDL, Emil Boc, secretarul general al partidului Vasile Blaga si ministrii Elena Udrea si Traian Igas, precum si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si deputatul Sulfina Barbu au participat la intalnirea filialei Arges a PDL pentru alegerea liderului organizatiei.

La sefia organizatiei judetene democrat-liberale este inscris un singur candidat, fiind vorba despre presedintele interimar al PDL Arges, Mircea Andrei.

Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom (SNP) a decis joi inchiderea permanenta a rafinariei Arpechim Pitesti, deoarece optiunea vanzarii nu este fezabila in contextul in care compania nu a gasit un cumparator "credibil" care sa aiba expertiza si resursele financiare pentru operarea rafinariei.

In 10 martie, Emil Boc declara referitor la cresterea aberanta a preturilor la carburanti ca: "Eu am spus si o repet: raul primordial se afla in vanzarea rezervelor de petrol ale tarii in 2004 de Adrian Nastase. Ne place sau nu, astea este realitatea. Petrom-ul nu mai este al romanilor".

#petrom, #petrol, #rezerve de petrol, #rafinarie, #rafinaria arpechim, #arpechim, #inchiderea rafinariei arpechim , #stiri Petrom