Boagiu: rovinieta electronica va majora veniturile CNADNR cu 20%

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 12:32
1988 citiri
Boagiu: rovinieta electronica va majora veniturile CNADNR cu 20%

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat vineri ca, prin introducerea rovinietei electronice, veniturile Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) vor creste cu 20%, precizeaza NewsIn.

"Exista deja montate 14 camere in toata tara, care inregistreaza numarul masinii, dupa care se verifica daca a fost achizitionata sau nu rovinieta", a precizat Boagiu.

Incepand din 1 octombrie, pe intreg teritoriul Romaniei a intrat in vigoare Sistemul Informatic de Emitere a Rovinietei.

Orice conducator auto care tranziteaza reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania poate merge la orice subunitate CNADNR (DRDP-uri, SDN-uri, Agentii de Control si Incasare), la benzinariile MOL, Rompetrol, Petrom sau OMV sau la oficiile Postei Romane, UNTRR dar si la firmele de distributie Scalla, Speedy, Medina si Pasaj, de unde trebuie sa-si cumpere o rovinieta, in functie de categoria de masina pe care o detine.

Conducatorul auto ii comunica operatorului, pe proprie raspundere, numarul masinii pentru care vrea sa cumpere rovinieta, tipul vehiculului si perioada de valabilitate a rovinietei.

Astfel, operatorul introduce in calculator numarul autovehiculului, iar sistemul genereaza automat toate datele de identificare, precum si categoria vehiculului, dar si numele proprietarului. Dupa achitarea tarifului, cumparatorul primeste un bon de casa sau factura, daca solicita, in locul vechiului autocolant (care se lipea pe parbriz).

Plata este inregistrata automat in baza de date centrala (CESTRIN - Centrul de Studii Tehnice, Rutiere si Informatica) si este pastrata pe toata perioada de valabilitate pentru care a fost achitat tariful de utilizare.

Controlul rovinietei se face fie automat, prin intermediul punctelor fixe, unde sunt instalate sisteme de camere video, fie in trafic, de catre echipe de controlori.

Nothing pregătește lansarea modelului Phone (3), care s-ar inspira din design-ul pregătit de Apple pentru iPhone 16. Ce funcții sunt așteptate
Nothing pregătește lansarea modelului Phone (3), care s-ar inspira din design-ul pregătit de Apple pentru iPhone 16. Ce funcții sunt așteptate
CEO-ul Nothing, Carl Pei, a început deja să facă „teasing” pentru Nothing Phone 3, prezentând câteva actualizări de interfață pentru Nothing OS pe rețeaua de socializare X. Aceste...
Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
România se confruntă cu o lipsă acută de medici, în special cei de familie, însă, inteligența artificială începe să-și facă loc din ce în ce mai mult în medicină. „Doctorii...
#boagiu, #rovinieta, #electronica, #cnadnr , #stiri Petrom