Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD a aprobat un credit nesecurizat de 300 mil euro pentru Petrom

BERD a aprobat un credit nesecurizat de 300 mil euro pentru Petrom

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat saptamana trecuta, 24 martie, acordarea unui credit nesecurizat de 300 milioane de euro companiei petroliere Petrom, pentru Infrastructura de Mediu, a anuntat, luni, banca.

"BERD are in vedere acordarea unui credit nesecurizat in valoare de 300 milioane de euro, in favoarea companiei petroliere romane Petrom S.A., cea mai mare companie din tara."

Proiectul propus consta in crearea unui cadru care sa poata fi utilizat pentru finantarea unor subproiecte ce fac parte dintr-un program strategic general de investitii in masuri pentru imbunatatirea mediului. "Acest program vizeaza reabilitarea sau cresterea performantei facilitatilor din divizia de Explorare si Productie (E & P), precum si din divizia de Rafinare ale Petrom S.A. in ceea ce priveste aspecte legate de mediu, sanatate si securitate", se arata in comunicatul BERD.

Imprumutul consta dintr-un credit A, in valoare de maximum 150 milioane de euro, si un credit B, in valoare de maximum 150 milioane de euro, ce urmeaza a fi sindicalizat cu banci comerciale.


Investitiile specifice de mediu au ca scop, printre altele, eliminarea sau diminuarea poluarii, inlocuirea conductelor, introducerea unor masuri de sanatate si securitate, eficienta energetica si realizarea unor investitii de reabilitarea a mediului, excluzand investitii direct legate de productie din care nu decurge un avantaj important de mediu.


Pe langa aceasta, proiectul va finanta implementarea a doua programe specifice la nivel corporativ: dezvoltarea unui Program de Securitate Rutiera aplicabil la nivelul intregii companii si a unui Sistem de Informatii Geografice (SIG), care va permite o reactie coordonata rapida in cazul unor posibile accidente sau incidente, minimizand astfel posibilul impact asupra sanatatii, securitatii si mediului.


Programul strategic de mediu va fi implementat pe durata imprumutului, pe baza unor notificari individuale transmise Bancii de catre Petrom, cu privire la tragerea de fonduri aferenta fiecarei investitii individuale pentru introducerea de masuri de mediu, sanatate si securitate.


Aceste notificari vor furniza informatii detaliate privind utilizarea fondurilor, planificarea activitatilor majore, procesul de autorizare necesar, cerintele privind consultarea publica, precum si informatii necesare derularii operatiunilor de raportare si monitorizare BERD, dupa cum este cazul, informeaza banca.

Petrom este cea mai mare companie din Romania si dispune de rezerve de petrol si gaze de 894 milioane de barili echivalent petrol (bep), de o capacitate maxima de rafinare de 8 milioane tone pe an si de aproximativ 550 statii de alimentare cu carburanti in Romania si 257 statii de alimentare cu carburanti in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.


Compania este detinuta in proportie de 51% de OMV A.G., o companie petroliera integrata din Austria, care desfasoara activitati in Europa Centrala si de Est.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1500 ori
Citeste mai multe desprebanca berd credit divizie rafinare rompetrol