BEI are pregatiti 1.5 mld euro pentru Romania in 2010

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 09:01
1063 citiri
BEI are pregatiti 1.5 mld euro pentru Romania in 2010

Banca Europeana de Investitii (BEI) estimeaza ca va acorda in Romania, anul viitor, credite de 1,5 miliarde de euro, in principal pentru investitii in energie, sprijinirea IMM-urilor si a proiectelor municipalitatilor, a declarat, joi, la Bucuresti, vicepresedintele BEI Matthias Kollatz-Ahnen.

"Am acordat in 2008 imprumuturi de 1,1 miliarde de euro. In 2009 si 2010 vrem sa acordam cate circa 1,5 miliarde euro. Suntem aproape de atingerea acestei cifre anul acesta, anticipez ca o vom atinge sau vom fi usor sub acest nivel", a spus el intr-o conferinta de presa.

Oficialul BEI a precizat ca de la inceputul anului s-au semnat imprumuturi insumand 800 de milioane de euro, pentru perioada urmatoare fiind programate finantari destinate Ford (circa 400 de milioane de euro) si Petrom (200 de milioane de euro).

In ceea ce priveste finantarea Ford, acordarea imprumutului este doar "o chestiune de proceduri", a aratat vicepresedintele BEI. El a mai spus ca Romania are un potential ridicat in domeniul energiei regenerabile, dar nu sunt multe investitii pe acest segment. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bei, #criza, #imprumut, #romania , #stiri Petrom