Ariton: Sumele din actiunile companiilor de stat merg la bugetul consolidat

Marti, 19 Iulie 2011, ora 12:55
1226 citiri
Ariton: Sumele din actiunile companiilor de stat merg la bugetul consolidat

Ion Ariton, ministrul Economiei, a declarat, marti, ca sumele obtinute din vanzarea actiunilor de la Petrom, Transelectrica si Transgaz vor merge la bugetul consolidat si vor fi folosite si pentru investitii. 

Intrebat unde vor merge banii din vanzarea actiunilor Petrom, dar si a altor companii de stat, Ariton a spus ca cel mai probabil, vor finanta investitiile.

"Ele vor merge pentru a finanta deficitul bugetului consolidat. In momentul in care acesti bani ajung in bugetul consolidat, va scadea presiunea pe buget si se vor putea folosi sume alocate pentru investitii mult mai mari in perioada imediat urmatoare tinand cont si de faptul ca pachetul de la Transelectrica si Transgaz va fi probabil un pachet atractiv.

Rezultatele acestor vanzari vor fi foarte bune, undeva la finele anului vom putea avea un plus la bugetul consolidat al Ministerului de Finante, ceea ce va fi un lucru foarte bun tinand cont de situatia anului trecut cand am avut o situatie un pic mai dificila din punct de vedere financiar", a sustinut ministrul Economiei.

Ariton a exclus ca in cazul vanzarii actiunilor Petrom, gradul de subscriptie sa nu depaseasca 80%.

"Acest lucru nu se va intampla si chiar va invit vineri dupa incheierea acestei tranzactii sa va facem rezultatele finale cunoscute si va fi in mod precis o actiune reusita aceasta vanzare. (...)

Am convingerea ca vineri vom incheia aceasta tranzactie cu succes", le-a mai spus Ariton jurnalistilor.

Legat de vanzarea pachetelor de la Transelectrica si Transgaz, Ion Ariton a spus ca este vorba de "15% in ambele cazuri". "Urmatorul pachet este cel de la Transelectrica, iar pe finalul anului cel de la Trangaz.

Transelectrica, undeva in luna octombrie , iar Trangazul in luna decembrie", a completat ministrul. 

#ariton, # petrom, # actiuni, # companii stat, # stat , #stiri Petrom