Actiunea SNP ''Petrom'' si-a luat avint

Miercuri, 01 Martie 2006, ora 06:05
874 citiri

Cresterile si scaderile pretului actiunilor SNP la Bursa trebuie urmarite cu atentie din cauza ponderii pe care actiunea SNP o are in cadrul indicelui BET. Fluctuatiile pretului petrolului au influenta directa asupra cursului bursier,apreciaza brokerii. Acestia ne-au mentionat ca dupa ce mai multe sedinte la rind, pretul titlurilor a stat intr-un interval de pret, in cadrul sesiunii bursiere de ieri, cotatia a inregistreat o apreciere sustinuta. Se pare ca rezultatele financiare pe care atit investitorii cit si brokerii le asteapta sint "cheia" ajustarii pretului titlurilor SNP. Este interesant de vazut daca acestea vor confirma sau nu asteptarile actorilor pietei. De altfel, rezultatele anuntate pina acum de companie arata o crestere semnificativa a cistigurilor, rata profitului ajungind la 17,8% la finele lui septembrie 2005.

La deschiderea sedintei de ieri, pretul titlurilor a fost de 0,6150 RON/actiune, dupa care cursul a coborit spre nivelul minim al zilei de 0,6 RON/actiune. Ulterior insa, pe fondul interesului crescut la cumparare, cotatia s-a apreciat. La pretul de 0,61 RON/actiune au fost perfectate cele mai multe tranzactii, circa 217 transferuri, cu un volum de 1,36 milioane de titluri. La preturi mai ridicate au avut loc mai putine tranzactii, insa volumul a depasit un milion de actiuni.

Inchiderea zilei pentru actiunile SNP a fost spectaculoasa, intrucit pretul la finalul sesiunii a fost cel maxim al zilei de 0,6250 RON/titlu. Spre final cotatia a crescut datorita unui ordin mare plasat la cumparare. Pretul la finalul zilei a fost cu 3,3% peste cel precedent. Rulajul total perfectat cu titlurile SNP a fost de 3,7 milioane de RON, la un volum tranzactionat de peste 6 milioane de titluri.

Brokerii estimeaza o perioada de crestere a cotatiei titlurilor, mai ales ca urmeaza raportarea rezultatelor financiare ale anului trecut, rezultate care conform aprecierilor actorilor pietei sint foarte bune.

Andreea Negru

BURSA - COTIDIANUL OAMENILOR DE AFACERI