ABB va automatiza terminalele Petrom

Marti, 24 Iulie 2007, ora 11:10
1089 citiri

Grupul ABB va oferi companiei petroliere romane Petrom sisteme de automatizare a terminalelor, complet integrate, precum si servicii conexe de planificare, inginerie si instalare la patru terminale pilot din Romania, se arata pe site-ul companiei.

Proiectul include analiza, planificarea, dezvoltarea, ingineria, configurarea, testarea, furnizarea si instalarea a patru sisteme de automatizare a terminalelor, bazat pe software-ul T-MAC, produs de ABB.

Acest sistem produs de ABB ofera integrare verticala a multitudinii de retele, sistemele, componente si alte surse de date eterogene din intregul terminal pentru ca clientii sa poata accesa cu rapiditate informatiile, intr-un context corect, reusind astfel sa administreze toate aspectele operatiunilor intr-un mod mai eficient, afirma comunicatul ABB.

Sistemul produs de ABB se va conecta la sistemul ERP (sistem de gestiune integrata a proceselor de afaceri) al companiei Petrom, urmand a integra si o serie de alte sisteme si componente din reteaua de amplasamente ale proiectului pilot, pentru a realiza o conectivitate si un control in adevaratul sens al cuvantului al acestor operatiuni.

La fiecare amplasament, sistemul de automatizare va controla ruta si cantitatile de benzina precum si ale altor produse petroliere livrate prin intermediul conductelor, precum si cele provenite sau livrate prin camioane, trenuri sau vapoare.

Acest proiect este parte a eforturilor Petrom/OMV de a beneficia de un sistem unificat de automatizare a terminalelor pentru instalatiile din Europa centrala si de est.

Conform informatiilor publicate pe site-ul ABB, Petrom a ales compania elvetiana datorita experientei si calitatii inalte a produselor si arhitecturii unui sistem care a dovedit ca reprezinta o solutie performanta.

Printre celilati factori ce au contribuit la aceasta decizie se numara usurinta configurarii sistemului si a integrarii cu celelalte sisteme ale Petrom. Prima faza a proiectului va demara in septembrie 2007.

Grupul de companii ABB opereaza in aproximativ 100 tari, avand circa 109.000 de angajati.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...