Petrom a inregistrat un profit de 1,3 miliarde lei in primele trei luni ale anului

Marti, 14 Mai 2013, ora 09:25
1402 citiri
Petrom a inregistrat un profit de 1,3 miliarde lei in primele trei luni ale anului

Vanzarile OMV Petrom (SNP) au scazut in primul trimestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 4%, la 5,78 miliarde lei (1,31 miliarde euro), iar profitul net s-a redus cu acelasi ritm, la 1,33 miliarde lei (303,2 milioane euro), a anuntat marti compania.

Petrom noteaza intr-un comunicat ca profitul net CCA atribuibil actionarilor excluzand elementele speciale a crescut cu 5%, la 1,32 miliarde lei, si ca EBIT CCA fara elementele speciale, de 1,57 miliarde lei, a scazut cu 4%, influentat de campaniile seismice intensive din Marea Neagra.

Gradul de indatorare a continuat sa se imbunatateasca, la 4% la finele perioadei de raportare, iar productia zilnica a fost stabila, cu activitati de explorare intensificate, atat offshore, cat si onshore.

Vanzarile de gaze au fost mai scazute fata de primul trimestru din 2012, din cauza vremii mai calduroase. In schimb, activitatea de energie a avut o contributie pozitiva in rezultatele Petrom.

Mariana Gheorghe: Mediul macroeconomic local este relativ stabil

Marjele de rafinare s-au imbunatatit, dar volumele vanzarilor din marketing se afla inca sub presiune, conform sursei citate.

"In primul trimestru din 2013 am continuat sa avem o performanta financiara si operationala buna, ce reflecta un nivel in continuare ridicat al pretului titeiului si un mediu macroeconomic local relativ stabil. In E&P, am reusit sa mentinem productia de hidrocarburi stabila si am intensificat activitatile de explorare.

Offshore, suntem aproape de finalizarea celui mai mare program seismic din Marea Neagra. Onshore, am semnat un parteneriat cu Repsol pentru a explora impreuna zone de mare adancime din Romania. Performanta G&E reflecta contributia crescuta a unitatilor producatoare de electricitate, dar si mediul de piata mai dificil, caracterizat prin cerere de piata modesta si preturi scazute la electricitate. In R&M, marjele de rafinare s-au imbunatatit si observam semne de revenire in activitatea de retail din Romania", a declarat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Ea a amintit ca la 22 aprilie actionarii Petrom au aprobat distribuirea de dividende in valoare de 1,58 miliarde lei (360 milioane euro) din profitul de anul trecut si ca Petrom va continua programul de investitii anuale in valoare de peste un miliard de euro.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#rezultate financiare Petrom 2013, #scadere profit Petrom, #vanzari Petrom 2013, #investitii Petrom, #dividende Petrom , #Rezultate financiare