Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Petrom a crescut cu 27% in primele noua luni, la 3,666 miliarde lei

Profitul Petrom a crescut cu 27% in primele noua luni, la 3,666 miliarde lei


Profitul net al Petrom a crescut cu 27% in primele noua luni, la 3,666 miliarde lei (831,6 milioane euro), insa vanzarile au scazut cu 5%, la 18,15 miliarde lei (4,117 miliarde euro), potrivit informatiilor financiare transmise de companie, joi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In perioada similara a anului trecut profitul net a fost de 2,892 miliarde lei, iar vanzarile de 19,185 miliarde lei.

"In trimestrul al treilea am continuat sa ne imbunatatim performanta, beneficiind de conjunctura favorabila a pretului la titei si de rezultatele optimizarii costurilor. In E&P (explorare si productie - n.r.), pe parcursul primelor noua luni din 2013 am reusit sa obtinem, pentru prima data dupa privatizare, stabilizarea productiei la nivel de grup, comparativ cu anul anterior, ca urmare a investitiilor continue. In zona offshore, activitatea de explorare avanseaza si, in parteneriat cu ExxonMobil, ne propunem sa reluam forajul in blocul Neptun la jumatatea anului 2014.

Performanta sectorului G&E (gaze si energie - n.r.) a reflectat mediul de piata dificil, caracterizat prin cerere modesta si preturi scazute la energie electrica, in timp ce in sectorul R&M (rafinare si marketing), marjele de rafinare au ramas sub presiune", a declarat intr-un raport Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.

Profitul EBIT inainte de dobanzi si impozite al grupului a urcat in primele noua luni cu 14%, la 4,556 miliarde lei (1,033 miliarde euro), de la 3,989 miliarde lei in perioada similara a anului trecut.

Cifrele financiare sunt neauditate si prezinta rezultatele consolidate ale grupului Petrom, intocmite in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

In al treilea trimestru Petrom a consemnat un profit net de 1,273 miliarde lei, cu 47% mai mare decat cel din perioada similara a anului trecut, de 864 milioane lei.

Pe de alta parte, vanzarile au scazut cu 6%, la 6,574 miliarde lei, de la 6,983 miliarde lei in perioada iulie - septembrie a anului trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1223 ori