Profitul Petrom a crescut cu 27% in primele noua luni, la 3,666 miliarde lei

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 09:12
1389 citiri
Profitul Petrom a crescut cu 27% in primele noua luni, la 3,666 miliarde lei

Profitul net al Petrom a crescut cu 27% in primele noua luni, la 3,666 miliarde lei (831,6 milioane euro), insa vanzarile au scazut cu 5%, la 18,15 miliarde lei (4,117 miliarde euro), potrivit informatiilor financiare transmise de companie, joi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In perioada similara a anului trecut profitul net a fost de 2,892 miliarde lei, iar vanzarile de 19,185 miliarde lei.

"In trimestrul al treilea am continuat sa ne imbunatatim performanta, beneficiind de conjunctura favorabila a pretului la titei si de rezultatele optimizarii costurilor. In E&P (explorare si productie - n.r.), pe parcursul primelor noua luni din 2013 am reusit sa obtinem, pentru prima data dupa privatizare, stabilizarea productiei la nivel de grup, comparativ cu anul anterior, ca urmare a investitiilor continue. In zona offshore, activitatea de explorare avanseaza si, in parteneriat cu ExxonMobil, ne propunem sa reluam forajul in blocul Neptun la jumatatea anului 2014.

Performanta sectorului G&E (gaze si energie - n.r.) a reflectat mediul de piata dificil, caracterizat prin cerere modesta si preturi scazute la energie electrica, in timp ce in sectorul R&M (rafinare si marketing), marjele de rafinare au ramas sub presiune", a declarat intr-un raport Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.

Profitul EBIT inainte de dobanzi si impozite al grupului a urcat in primele noua luni cu 14%, la 4,556 miliarde lei (1,033 miliarde euro), de la 3,989 miliarde lei in perioada similara a anului trecut.

Cifrele financiare sunt neauditate si prezinta rezultatele consolidate ale grupului Petrom, intocmite in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

In al treilea trimestru Petrom a consemnat un profit net de 1,273 miliarde lei, cu 47% mai mare decat cel din perioada similara a anului trecut, de 864 milioane lei.

Pe de alta parte, vanzarile au scazut cu 6%, la 6,574 miliarde lei, de la 6,983 miliarde lei in perioada iulie - septembrie a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
Trei experți internaționali în energie prezenți la conferința „Romanian Energy Market Conference. Securitatea aprovizionării cu gaze în etapa post-plafonare a prețului”, organizată de...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#profit petrom 2013, #rezultate financiare Petrom, #reducere costuri Petrom, #piata energie Romania, #pret titei , #Profit