Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrom: Productia de gaze naturale a stagnat in in primul trimestru

Petrom: Productia de gaze naturale a stagnat in in primul trimestru


Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, a realizat in primul trimestru din acest an o productie de 1,3 miliarde metri cubi (mc) gaze naturale, la acelasi nivel cu cea din perioada similara a anului trecut.

Productia de titei, gaze si condensat la nivel de Grup a ajuns la 16,71 milioane bep in T1, aproximativ stabila comparativ cu T1 2011. Productia totala de titei, gaze si condensat din Romania s-a situat la nivelul de 15,60 milioane bep, usor mai scazuta comparativ cu T1 2011 (15,75 milioane bep), potrivit raportului transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Productia domestica de titei a fost de 7,22 milioane bbl, cu 1,6% mai scazuta fata de T1 2011, "din cauza conditiilor de iarna severe din ianuarie si februarie".

Productia domestica de gaze, de 8,38 milioane bep, a fost aproape neschimbata comparativ cu T1 2011 (8,41 milioane bep), "datorita productiei din sondele noi, a programului de reparatii capitale si a productiei suplimentare a sondei de explorare 4539 Totea, care au compensat impactul negativ al conditiilor meteo nefavorabile".

In T1 2012, productia de titei si gaze din Kazahstan a crescut cu 7,3% fata de aceeasi perioada a anului 2011, la 1,11 miliaone bep, "in special datorita productiei de gaze mai ridicate din zacamintele Tasbulat si Turkmenoi, precum si a imbunatatirii productiei de titei din zacamantul Komsomolskoe".

Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net record de 1,38 miliarde lei, in crestere cu 65% fata de cel realizat in perioada similara a anului trecut, de 840 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1158 ori