OMV vrea sa-si majoreze profitul cu 70% si sa investeasca 10 miliarde de euro in achizitii

Marti, 13 Martie 2018, ora 11:47
2408 citiri
OMV vrea sa-si majoreze profitul cu 70% si sa investeasca 10 miliarde de euro in achizitii
Foto: CC0 Creative Commons

Grupul petrolier austriac OMV AG, actionarul majoritar al OMV Petrom, a anuntat marti ca pana in 2025 intentioneaza sa isi majoreze profitul operational cu 70% pana la peste cinci miliarde euro, datorita achizitiilor externe, extinderii activitatilor de rafinare si unor noi reduceri de costuri.

Grupul austriac, care exploreaza campuri petrolifere in Europa Centrala si de Est, Marea Nordului, Orientul Mijociu si Africa, a precizat ca a alocat un buget de 10 miliarde de euro pentru achizitii pana in anul 2025, informeaza Reuters.

Jumatate din bugetul de achizitii va fi utilizat pentru cresterea operatiunilor de downstream (rafinare), pentru a putea sa isi majoreze capacitatea de rafinare, de la 370.000 de barili pe zi in 2017 pana la 600.000 barili in 2025, si a se extinde pe actualele si pe noi piete. OMV opereaza in prezent rafinarii in Austria, Germania si Romania (Petrobrazi).

Pe langa bugetul pentru achizitii, OMV vrea sa investeasca intre 2 si 2,5 miliarde de euro anual intre 2018 si 2025 pentru explorare, rafinare si procesare de titei si gaze naturale intr-un mod cat mai modern si mai eficient posibil.

"Strategia noastra integrata ne va permite sa inregistram o crestere internationala, profitabila si responsabila cu obiectivul cresterii substantiale a valorii companiei", a informat directorul general de la OMV, Rainer Seele, intr-un comunicat de presa.

Pe langa achizitii, OMV vrea sa isi reduca si costurile cu 100 milioane de euro pana in 2020, dupa ce incepand din 2015 si pana in prezent a reusit sa taie costurile cu 330 milioane euro.

In ceea ce ii priveste pe actionarii OMV, grupul austriac subliniaza ca dividendele ar urma sa creasca in linie cu evolutia fluxului de numerar si a profitului net si sa ramana cel putin la nivelul actual.

Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%, in timp ce Ministerul Economiei detine un pachet de 20,64% din actiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Upstream (Explorare si Productie), Downstream Oil (Rafinare si Marketing), Downstream Gas (Gaze si Energie).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#profituri OMV, #investitii omv , #Profit