Basescu: Sunt mandru de Mariana Gheorghe, sefa de la OMV Petrom

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 17:04
2467 citiri
Basescu: Sunt mandru de Mariana Gheorghe, sefa de la OMV Petrom

Traian Basescu a felicitat-o, miercuri, pe Mariana Gheorghe, directorul general OMV Petrom Romania, pentru performantele pe care le-a obtinut in cariera.

"Ati ajuns intre primele 30 de femei din lumea asta. Bravo!", i-a spus presedintele Marianei Gheorghe, care a venit miercuri pentru o intrevedere la Palatul Cotroceni, alaturi de directorul general executiv al OMV, Gerhard Roiss.

"Sunt onorata, va multumesc!", i-a raspuns directorul general al Petrom.

Ulterior, Gerhard Roiss a aratat ca oficialii OMV sunt foarte multumiti de rezultatele Petrom si ale echipei manageriale a Marianei Gheorghe.

"Suntem foarte multumiti ca avem Petrom, o companie cu viitor. Multumita Marianei Gheorghe si echipei ei manageriale care a facut o treaba excelenta. Si trebuie sa spun ca Mariana Gheorghe este prima dintre femeile CEO din Europa. Este acum printre cele 30 de femei CEO ale lumii. Este impresionant si trebuie sa ii multumim. Sunt mandru ca o avem pe Mariana in echipa noastra", a spus el.

Presedintele Basescu i-a raspuns ca el se bucura ca este o femeie romanca in acest clasament, nu managerul Petrom.

"Sunt impresionat ca este o femeie romanca in aceasta pozitie, nu managerul Petrom. O femeie romanca", a adaugat presedintele.

Mariana Gheorghe, CEO al celei mai mari companii din Romania, Petrom, a fost inclusa anul acesta in elita mondiala a oamenilor de afaceri debutand, pe locul 32, in clasamentul celor mai puternice femei din lumea business-ului realizat de prestigioasa revista americana "Fortune".

Mariana Gheorghe a devenit CEO al OMV Petrom in 2006, la doi ani dupa privatizarea companiei, cu obiectivul de a moderniza cel mai mare producator de petrol si gaze naturale din sud-estul Europei.

Sub conducerea ei, compania a crescut dupa toate criteriile, "inregistrand rezultate de dimensiuni stelare: vanzari de 5,6 miliarde de dolari in 2011, in crestere cu 27%, si profit de 1,2 miliarde de dolari, in urcare cu aproape 80%", mentioneaza revista in prezentarea celor 50 de nume din topul aflat la a cincea editie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Petrom manager top Forbes, #Gheorghe top Forbes, #manageri romani top Forbes, #Basescu declaratii top Forbes , #Management