Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"cu 80 de dolari pe baril investitiile sunt sub presiune"

Petrom: Trebuie sa fim foarte atenti cu taxarea

Petrom: Trebuie sa fim foarte atenti cu taxarea


Petrom va investi anul acesta mai mult decat in toti anii de la privatizare pana in prezent, dar companiile petroliere trebuie sa lucreze impreuna cu autoritatile pentru a gasi solutii in special in ceea ce priveste taxele, pentru a trece de aceasta perioada in care pretul barilului de petrol a scazut la aproximativ 80 de dolari, a declarat marti Gabriel Selischi, membru in boardul executiv al OMV Petrom.

"Anul acesta, Petrom va investi mai mult decat a investit in toti anii de la privatizare incoace. Aceasta va fi o investitie fara precedent pentru a materializa descoperirile recente. (...) Vrem sa continuam sa investim, dar vedem acum ca pretul petrolului a scazut la un nivel fara precedent. Trebuie sa lucram impreuna cu Guvernul si cu alti actori din industrie pentru a trece de aceasta perioada dificila. Cu 80 de dolari pe baril toate investitiile sunt sub presiune. Trebuie sa fim foarte atenti cu taxarea", a explicat Gabriel Selischi, in cadrul Summitului UE al Europei de Sud-Est, organizat de publicatia The Economist, eveniment la care AGERPRES este partener oficial media.

Reprezentantul Petrom a precizat ca in 2014 compania se asteapta la al doilea an consecutiv de crestere a productiei, dupa mai multi ani de scadere. "2014 este un an special pentru Petrom, pentru ca speram sa fie al doilea an consecutiv de crestere a productiei. Dupa mai multi ani de scadere a productiei, cu mai mult de 5%-7% in anumiti ani, am vazut o stabilizare si chiar o usoara crestere in 2013, si speram ca in 2014 vom obtine acelasi rezultat", a precizat reprezentantul Petrom.

Selischi a adaugat ca productia de petrol si gaze in Romania inseamna nu numai o independenta energetica mai buna, dar si sansa mai multor oameni sa lucreze in industrie si contributii mai mari la PIB-ul tarii.

Summitul Uniunii Europene pentru Europa de Sud-Est - "Pe drumul spre stabilitate si crestere", organizat la Bucuresti de publicatia The Economist, dezbate marti perspectivele economice ale regiunii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1713 ori