Petrom redeschide rafinaria Petrobrazi, dupa o investitie de 100 mil. de euro

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 10:01
1989 citiri
Petrom redeschide rafinaria Petrobrazi, dupa o investitie de 100 mil. de euro

Petrom a investit aproximativ 100 de milioane de euro pentru modernizarea unitatii de distilare a titeiului de la rafinaria Petrobrazi, iar operatiunile au fost reluate in aceasta saptamana.

Potrivit unui comunicat al companiei, rafinaria poate procesa intreaga productie interna de titei a Petrom, iar investitia va permite cresterea ponderii de motorina in mixul de produse si reducerea consumului de energie al rafinariei.

"Rafinariile din Romania produc benzina in exces fata de cerere, pe cand, in cazul motorinei, circa 30% din necesar provine din importuri. Noua unitate este foarte importanta in procesul de modernizare a rafinariei, intrucat ne va permite sa imbunatatim mixul de produse, pentru a raspunde cererii de pe piata", a aratat Neil Anthony Morgan, membru al directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de Rafinare si Marketing.

Proiectul de modernizare a unitatii de distilare a titeiului fost initiat in 2009, iar punerea in functiune s-a derulat in cadrul opririi generale programate, care a inceput in luna mai 2012. In paralel cu punerea in functiune a unitatii s-au desfasurat o serie de alte proiecte de modernizare si mentenanta.

Pana in 2014, Petrom va investi 600 de milioane euro la Petrobrazi in vederea cresterii eficientei si pentru a maximiza valoarea de integrare a unitatii. Din acest buget, circa 400 milioane de euro au fost deja investite. Urmatorii pasi in modernizarea rafinariei vizeaza cresterea in continuare a productiei de motorina.

Grupul exploateaza in Romania si Kazahstan rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 812 milioane de barili echivalent petrol (in Romania 786 milioane barili echivalent petrol) si are o capacitate nominala anuala de rafinare de 4,5 milioane tone la sfarsitul anului 2011.

In anul 2011 cifra de afaceri a Grupului a fost de 5,336 miliarde euro, EBIT (Profit Inainte de Dobanzi si Impozite) a fost de 1,165 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#Petrom investitii, #Petrom rafinaria Petrobrazi, #Petrom investitie procesare titei , #Investitii