Petrom a investit 500.000 de euro in cel mai avansat centru de vizualizare 3D din Europa

Marti, 29 Iulie 2014, ora 16:45
1398 citiri
Petrom a investit 500.000 de euro in cel mai avansat centru de vizualizare 3D din Europa

OMV Petrom, cea mai mare companie petroliera romaneasca si cel mai mare producator de titei si gaze naturale din sud-estul Europei, a inaugurat marti, la Bucuresti, cel mai avansat centru de vizualizare 3D din Europa, pentru geologi si specialisti in explorare, investitia fiind de aproximativ 500.000 de euro.

Centrul este situat in nordul Capitalei, in Petrom City, si, potrivit lui Gary Ingram, director in cadrul Diviziei de Explorare si Productie, este primul de acest fel din grupul OMV si cel mai avansat din Europa, permitand echipelor tehnice sa imbunatateasca interpretarea informatiilor geologice si proiectarea operatiunilor de explorare si exploatare.

Noua tehnologie permite luarea deciziilor in mod mai rapid si reducerea riscurilor asociate investitiilor, a explicat Ingram.

Centrul le permite inginerilor sa vizualizeze, in mod 3D, imagini ale zacamintelor de petrol si gaze, pe un ecran de patru metri. Cu ajutorul simulatorului, geologii cauta zonele unde sunt delimitate diferite straturi de roci, pentru a descoperi acumulari de titei si gaze naturale, avand posibilitatea sa navigheze prin diferitele sectiuni ale straturilor de roci.

"Noul centru de vizualizare permite imbunatatirea procesului de analiza a datelor geologice si a planurilor tehnice. Putem vizualiza informatiile pana in cel mai mic detaliu, iar vizualizarea 3D ne poate ajuta sa prevenim erorile si omisiunile in procesul de analiza (...) Daca inainte, prin metodele traditionale, procesul de luare a unei decizii putea dura si trei sapramani, acum speram sa facem acest lucru numai dupa o singura intalnire in centrul 3D, cu toate partile implicate",a explicat Gary Ingram.

OMV Petrom produce anual 66 milioane bep (barili echivalent petrol) de titei si gaze naturale si are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual.

In ultimii noua ani, investitiile pentru modernizarea si consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro.

Investitia de o jumatate de milion de euro in centrul de vizualizare 3D acopera amenajarea salii speciale, achizitia si instalarea ecranului 3D, a proiectorului, oglinzilor si a softului dedicat pentru modelarea zacamintelor.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#centru vizualizare 3D Petrom, #omv petrom, #companie petroliera romaneasca, #centru vizualizare 3D geologi , #Investitii