Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OMV investeste 230 milioane de euro in productia de butadiena

OMV investeste 230 milioane de euro in productia de butadiena


OMV investeste aproximativ 230 milioane de euro intr-o noua centrala de butadiena pentru rafinaria Burghausen din Germania si in modernizarea centralei din Schwechat, Austria, potrivit unui comunicat transmis marti de companie.

Butadiena este un ingredient de baza in industria maselor plastice, folosit cu precadere in sectorul auto si in productia anvelopelor.

Procesul de extindere a centralei de butadiena din Schwechat este asteptat sa inceapa in iunie 2014, in timp ce activitatea operationala a noii constructii din Burghausen este planificata pentru cel de-al doilea trimestru din 2015.

Conform companiei, cererea de butadiena a inregistrat o crestere semnificativa la nivel mondial. OMV intentioneaza extinderea pe piata de rafinare si in continua optimizare si integrare a rafinariilor sale.

"Investim in aceste facilitati cu scopul de a creste nivelul de coordonare a unitatilor noastre din Burghausen si Schwechat in ceea ce priveste produsele petrochimice. Prin optimizarea portofoliului nostru de productie vom dobandi o evolutie semnificativa a potentialului de crestere si ne vom imbunatati pozitia de competitor pe termen lung.

Strategia OMV de rafinare implica in continuare concentrarea pe produse petrochimice si pe investitii in productia de materiale esentiale pentru pietele emergente. OMV produce butadiena in Schwechat de mai multe decenii. Suntem convinsi ca putem realiza economii la scala si sinergii intre cele doua rafinarii, prin extinderea planificata si prin noua constructie la centralele de butadiena din Schwechat si Burghausen.

In viitor, aceste doua unitati vor permite OMV sa asigure aproximativ 6% din productia totala de butadiena din Europa", a declarat Manfred Leitner, membru al Consiliului Executiv OMV si Responsabil de Rafinare si Marketing.

Butadiena este o hidrocarbura nesaturata, gazoasa, produsa de sectorul de produse petrochimice al rafinariei, ca un produs secundar al C4, generat de un proces de cracare in productia de etilena. Este un material important pentru industria de mase plastice, ceea ce il face foarte greu de inlocuit cu alte materiale. Gazul este utilizat in principal in productia de anvelope auto.

In combinatie cu alte materiale, prezinta proprietati precum tractiune buna in orice conditii meteorologice, posibilitatea de a parcurge un numar mai mare de kilometri, zgomot redus al cauciucurilor, greutate mai mica si o rezistenta scazuta la rulare. Acesti factori aduc o contributie importanta la siguranta, conduc la reducerea consumului de carburant si la reducerea emisiilor de CO2.

Mai mult, butadiena joaca un rol cheie in prelucrarea maselor plastice pentru industria auto si prelucrarea produselor de cauciuc si latex, cum ar fi spre exemplu sectorul medical.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1809 ori