Prețul petrolului au crescut cu 3% în urma scăderii stocurilor în SUA. ”Orice escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu ar putea prezenta un risc”

Miercuri, 07 August 2024, ora 22:25
142 citiri
Prețul petrolului au crescut cu 3% în urma scăderii stocurilor în SUA. ”Orice escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu ar putea prezenta un risc”
Prețurile petrolului au crescut 2024 FOTO Pixabay

Preţurile petrolului au crescut cu 3% miercuri, revenind de la minimele mai multor luni, după o retragere mai mare decât așteptările a stocurilor de țiței din SUA, chiar dacă au persistat îngrijorările legate de cererea slabă de țiței din China.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 2,13 USD, sau cu 2,8%, la 78,61 USD pe baril.

Prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 2,36 USD, sau cu 3,22%, la 75,56 USD.

Stocurile de țiței din SUA au scăzut pentru a săsea săptămână consecutiv, cu 3,7 milioane de barili, până la 429,3 milioane de barili, săptămâna trecută, au arătat datele guvernamentale, mai mult decât așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters, pentru o retragere de 700.000 de barili.

„Povestea aici este că cererea este mai puternică decât credeau oamenii, iar ofertele generale sunt mai strânse”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Analistul a mai menționat că „oferta de țiței este sub medie pentru această perioadă a anului”.

Datele industriei de la Institutul American de Petrol (API) au arătat marți o creștere neașteptată a stocurilor de țiței și benzină.

Luni, prețul petrolului Brent a coborât la cel mai redus nivel de la începutul lunii ianuarie, iar cel al petrolului WTI a atins cel mai redus nivel din februarie, în timp ce declinul pieței bursiere globale s-a adâncit din cauza preocupărilor privind o potențială recesiune în SUA, după datele slabe privind locurile de muncă.

Ambele valori de referință ale petrolului au întrerupt marți o serie de scădere de trei sesiuni.

Tensiunile din Orientul Mijlociu au continuat să alimenteze îngrijorările privind aprovizionarea, miercuri, susținând prețurile.

Orientul Mijlociu se pregătește pentru un posibil nou val de atacuri din partea Iranului și a aliaților săi după uciderea de săptămâna trecută a unor membri de rang înalt ai grupărilor militante Hamas și Hezbollah, cu îngrijorarea că conflictul din Gaza se transformă într-un război mai larg din Orientul Mijlociu.

Oficialii americani au fost în contact constant cu aliații și partenerii din regiune și există „un consens clar” că nimeni nu ar trebui să escaladeze situația, a declarat marți secretarul de stat Antony Blinken.

„Orice escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu ar putea prezenta un risc mai mare de întrerupere a aprovizionării din regiune”, a spus analistul ANZ Daniel Hynes.

Sprijinind viziunea cererii în scădere, datele comerciale din China au arătat că importurile zilnice de țiței din iulie au coborât la cel mai scăzut nivel din septembrie 2022. China este cel mai mare importator de țiței din lume.

...citeste mai departe despre "Prețul petrolului au crescut cu 3% în urma scăderii stocurilor în SUA. ”Orice escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu ar putea prezenta un risc”" pe Ziare.com

#petrol, #preturi, #titei, #SUA , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.5290 RON

-0.0135
  1. Avertismentul economiștilor pentru români: „Va fi jale în 2025". Câți bani primesc unii angajați ca să-și dea acum demisia
  2. Finanțare de la stat pentru pompele de căldură. Anunț de la ministerul Energiei pentru proprietari
  3. Românii pot cumpăra titluri Tezaur începând de luni. Dobânzile, aceleași ca în septembrie
  4. Patronii elvețieni ai celui mai mare combinat chimic din România vor să îl vândă. Un afacerist român, care discută de concedieri colective, ar vrea să îl cumpere
  5. Criza din fabricile României. Capcana economică din care industria nu a reușit să scape în 2024
  6. Munca de acasă, pe cale de dispariție. Domeniile în care se mai lucrează de acasă
  7. Vestea ce l-ar îngropa pe Putin. Motivul pentru care Rusia nu mai poate susține războiul
  8. Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
  9. Măsura dură ce ar putea afecta toți românii, din 2025: „Am avertizat, deja"
  10. Dimensiunea dezastrului! România are deficit de cont curent mai mare decât Franța, la un PIB de zece ori mai mic!