Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primul presedinte al Asociatiei pentru pensiile private, un fost angajat Generali Romania

Primul presedinte al Asociatiei pentru pensiile private, un fost angajat Generali Romania


Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) l-a numit pe Tudor Moldovan, fost sef al Generali Romania, ca reprezentant al asociatiei in Consiliul de Administratie al Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private.

"Tudor Moldovan, primul presedinte al APAPR (2004-2007) si cunoscut specialist de top al pietei de asigurari si pensii private din Romania este persoana numita de APAPR in Consiliul de Administratie al Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private, in conditiile Legii nr. 187/2011", se arata intr-un comunicat.

Tudor Moldovan a fost, intre martie 2005-septembrie 2008, CEO Generali Asigurari Romania.

Potrivit Legii Fondului de Garantare, institutia este condusa de un consiliu de administratie compus din trei membri: presedintele (numit de CSSPP), un membru numit de Ministerul Finantelor Publice si un membru numit de catre APAPR.

Fondurile de pensii de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) si-au sporit activele cu 4,07% in octombrie, la 6,03 miliarde lei, in timp ce piata pensiilor facultative (pilonul III) a crescut cu 3,18%, la 413,59 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1752 ori