Primul presedinte al Asociatiei pentru pensiile private, un fost angajat Generali Romania

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 16:28
1897 citiri
Primul presedinte al Asociatiei pentru pensiile private, un fost angajat Generali Romania

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) l-a numit pe Tudor Moldovan, fost sef al Generali Romania, ca reprezentant al asociatiei in Consiliul de Administratie al Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private.

"Tudor Moldovan, primul presedinte al APAPR (2004-2007) si cunoscut specialist de top al pietei de asigurari si pensii private din Romania este persoana numita de APAPR in Consiliul de Administratie al Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private, in conditiile Legii nr. 187/2011", se arata intr-un comunicat.

Tudor Moldovan a fost, intre martie 2005-septembrie 2008, CEO Generali Asigurari Romania.

Potrivit Legii Fondului de Garantare, institutia este condusa de un consiliu de administratie compus din trei membri: presedintele (numit de CSSPP), un membru numit de Ministerul Finantelor Publice si un membru numit de catre APAPR.

Fondurile de pensii de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) si-au sporit activele cu 4,07% in octombrie, la 6,03 miliarde lei, in timp ce piata pensiilor facultative (pilonul III) a crescut cu 3,18%, la 413,59 milioane lei.

#pensii private, #Generali angajati, #director asociatie pensii private , #Stiri Pensii