Predoiu denunta un "asasinat financiar": Guvernul Grindeanu discuta despre nationalizarea pensiilor private

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 16:21
2311 citiri
Predoiu denunta un "asasinat financiar": Guvernul Grindeanu discuta despre nationalizarea pensiilor private
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul Grindeanu ar putea lua in calcul nationalizarea pensiilor private pentru acoperirea gaurilor din buget, ceea ce ar avea consecinte "dramatice" pentru milioane de romani, afirma deputatul PNL Catalin Predoiu.

"Denunt un asasinat financiar cu autor... cunoscut! In culisele Guvernului Grindeanu-Dragnea se discuta din ce in ce mai apasat de nationalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar. Consecintele pentru milioane de romani ar fi dramatice", a scris, sambata, pe Facebook Catalin Predoiu.

Deputatul liberal a prezentat si o simulare facuta pentru evolutia pensiilor in cazul nationalizarii pilonului 2, iar concluzia pe termen lung ar fi ca "daca pilonul II se confisca, atunci pensia medie va mai reprezenta doar 17% din salariul mediu pe economie. Adica in momentul de fata ar trebui sa traiti cu o pensie de 532 lei!".

Catalin Predoiu face trimitere la un articol publicat de Ziarul Financiar, in care Radu Craciun, seful BCR Pensii, afirma ca "nationalizarea fondurilor de pensii private din Ungaria si Polonia a dus la pierderi certe" si le cere "decidentilor romani sa stea departe de iluzia solutiilor pe termen scurt, care produc daune ireparabile pe termen lung pentru cei care, prin impozitele pe care le platesc, fac tara sa mearga".

Intr-un interviu acordat recent Ziare.com, fostul secretar de stat in Ministerul Finantelor Gabriel Biris a atras atentia asupra bombei cu ceas din sistemul de pensii: "peste numai vreo 15 ani tot ce se va strange din taxe si impozite va trebui sa se duca la pensii, nu vom mai plati nici salarii."

Citeste mai multe despre: Putem ajunge in genunchi cu mult mai usor decat grecii! Bomba cu ceas din sistemul de pensii Interviu

C.B. ...citeste mai departe despre "Predoiu denunta un "asasinat financiar": Guvernul Grindeanu discuta despre nationalizarea pensiilor private" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Predoiu nationalizare pensii private , #Stiri Pensii