Ponta, despre Pilonul II de pensii: Ce spune Mihai Tudose, sub influenta lui Dragnea, e total neadevarat. Mergem pe drumul Greciei

Sambata, 26 August 2017, ora 15:51
2147 citiri
Ponta, despre Pilonul II de pensii: Ce spune Mihai Tudose, sub influenta lui Dragnea, e total neadevarat. Mergem pe drumul Greciei
Foto: site PSD

Victor Ponta sustine ca afirmatiile facute de premierul Mihai Tudose cu privire la Pilonul II de pensii sunt "total neadevarate" si avertizeaza ca Romania risca sa o ia pe drumul urmat de Grecia in 2000.

Criticile au fost facute pe Facebook, dupa ce premierul Mihai Tudose a sustinut ca statul ar fi un administrator mai bun al Pilonului II de pensii si, sustinut de Liviu Dragnea, a dat de inteles ca se vor face modificari importante in aceasta privinta, starnind astfel reactii negative din partea specialistilor.

"Imi pare rau pentru Mihai Tudose dar chiar ceea ce a spus azi despre pensii este TOTAL NEADEVARAT si extrem de periculos! Cand e singur vad ca e lucid si calculat - cand il are pe Liviu Dragnea langa el se molipseste de populism latino-american, de ignoranta si neseriozitate!", a comentat vineri pe Facebook Victor Ponta.

Guvernul anunta, de la sedinta PSD de la Neptun, ca va face modificari la Pilonul II de pensii: Nu ca nu avem bani, ci ca este ingrijoratorTudose confirma ca se fac modificari la Pilonul II de pensii: Statul administreaza mai bine decat privatulDragnea, despre pilonul II: Le-am cerut sa avem acces la niste cifre. Dorim ca romanii sa beneficieze de o pensie mai mare

In cadrul postarii, fostul premier PSD spune, printre altele, ca statul NU este un mai bun administrator in economie decat privatul, dovada ca "economia privata a Vestului a castigat definitiv batalia cu economia de stat a URSS si a tarilor foste comuniste! ".

"Formula 'statul administreaza mai bine' a fost pusa in practica in ultimii ani doar in Venezuela, de catre Hugo Chavez cand a preluat Compania nationale de petrol - si a dus la pierderi gigantice si la un dezastru economic si social fara precedent!

Statul in economie reglementeaza, supravegheaza, sprijina, stimuleaza sau tempereaza si ia taxe si impozite - dar de administrat nu o poate face decat in situatii extreme si pe perioade strict limitate de timp! (...)

Sa spui in 2017 intr-o tara membra UE cu economie de piata ca 'statul administreaza mai bine' este ceva populist - se bazeaza pe inselarea oamenilor si atatarea unor sentimente negative! Dar este extrem de neadevarat si periculos!", argumenteaza Victor Ponta.

In plus, el contrazice si afirmatia ca Pilonul 1 de pensii, administrat de stat, ar avea un randament "de 10 ori mai mare" decat Pilonul 2, administrat privat, subliniind ca "asta este ori o minciuna, ori o prostie, ori ambele!", cata vreme primul are un deficit anual ...citeste mai departe despre "Ponta, despre Pilonul II de pensii: Ce spune Mihai Tudose, sub influenta lui Dragnea, e total neadevarat. Mergem pe drumul Greciei" pe Ziare.com

#Ponta pilon II pensii, #Ponta Tudose pensii private , #Stiri Pensii