Pensionarii nu-si vor primi banii de la stat inainte de Paste

Miercuri, 04 Aprilie 2018, ora 16:24
3498 citiri
Pensionarii nu-si vor primi banii de la stat inainte de Paste
Foto: CC0 Creative Commons

Achitarea pensiilor inainte de Pasti este imposibila, intrucat acest proces este unul de durata, care necesita aproximativ doua saptamani in fiecare luna, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

"Pensiile aferente ultimei luni au fost achitate pana pe data de 30, in conditiile in care procesul este unul de durata, care necesita aproximativ doua saptamani, in fiecare luna. Cum Sarbatorile Pascale au fost stabilite in acest an in data de 8 aprilie, ar fi fost imposibila achitarea pensiilor in perioada 2 - 5 aprilie, in conditiile in care data de 1 aprilie a fost zi de duminica, iar data de 6 aprilie este ziua de vineri, zi libera prin lege", se arata in comunicatul remis, miercuri, AGERPRES.

Reprezentantii Ministerului Muncii spun ca, mai mult decat atat, o eventuala plata a pensiilor in avans ar fi facut ca unii dintre pensionari sa nu mai primeasca nici un ban timp de sapte saptamani.

Platile care se afla in sarcina Autoritatii Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala (alocatii pentru copii, indemnizatii de crestere a copilului, stimulent de reinsertie, prestatii pentru handicap si altele) din coordonarea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale au fost devansate doar pentru cazurile in care, de regula, se plateau in perioada 6 - 9 aprilie (zile libere), urmand ca plata pentru celelalte sa se faca la termenul obisnuit.

"Angajatii Ministerului Muncii si Justitiei Sociale nu au solicitat plata in avans a salariilor, care vor fi achitate la termen, pe 15 ale lunii, motiv pentru care MMJS nu a facut o solicitare de devansare a termenului catre Ministerul de Finante. In principiu, astfel de solicitari au fost facute de institutii care aveau zi de salariu in perioada 6-9 aprilie, care sunt zile libere", se mai arata in comunicat.

#pensii Paste, #pensii avans Paste , #Stiri Pensii

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. De ce aproape jumătate dintre femeile din România se pot aștepta la cele mai mici pensii