Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pensiile speciale, eliminate pentru cei condamnati definitiv pentru coruptie (Proiect)

Pensiile speciale, eliminate pentru cei condamnati definitiv pentru coruptie (Proiect)

Judecatorii Curtii Constitutionale, membrii Curtii de Conturi, ai Corpului diplomatic, personalul auxiliar din instantele judecatoresti, militarii, politistii, functionarii publici cu statut special care au pensii speciale nu vor putea beneficia de acest tip de pensie daca au fost condamnati definitiv pentru comiterea de infractiuni de coruptie, potrivit unei initiative legislative depuse in Parlament.

Proiectul de modificare si completare a unor acte normative cu privire la instituirea interdictiei beneficiului la pensie de serviciu pentru persoanele remunerate din fonduri publice condamnate definitiv pentru fapte de coruptie a fost initiat de doi deputati PNL: Florin Roman si Romeo Nicoara.

Potrivit proiectului, nu vor beneficia de pensie de serviciu judecatorii CCR, membrii corpului diplomatic si consular al Romaniei, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curtii de Conturi, personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor, personalul de specialitate criminalistica, tehnicienii criminalisti, militarii, politistii, functionarii publici cu statut special, functionarii publici parlamentari care au o condamnare definitiva pentru coruptie.

"Este nevoie de existenta unei interdictii astfel incat sa nu poate beneficia de pensii speciale cei care au fost condamnati definitiv pentru infractiuni de coruptie precum luarea si darea de mita, traficul si cumpararea de influenta. Prin aceasta masura s-ar descuraja comiterea unor astfel de fapte de catre anumite categorii profesionale", considera initiatorii.

Acestia au explicat, in expunerea de motive, ca pentru alesii locali sau pentru parlamentari exista interdictia acordarii unei pensii de serviciu in cazul in care au fost condamnati definitiv pentru fapte de coruptie si trebuie sa se creeze o echitate intre categoriile profesionale care beneficiaza de pensii speciale.

"Prin aceasta initiativa nu va mai exista inechitate intre beneficiarii pensiilor speciale. Introducerea acestei masuri ar reprezenta o responsabilizare in plus a celor care isi desfasoara activitatea in domenii remunerate din fonduri publice", au mai apreciat initiatorii.

Proiectul va intra mai intai in dezbaterea Senatului, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Citeste si:

Teodorovici nu renunta la impozitarea pensiilor speciale, dar mai asteapta nitel sa vada daca face lege sau OUGProiectul depus de Teodorovici la Senat: Ce pensii si indemnizatii vor fi impozitate si pana cand ...citeste mai departe despre "Pensiile speciale, eliminate pentru cei condamnati definitiv pentru coruptie (Proiect)" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3186 ori